PROF.DR.İBRAHİM TAŞ REKTÖR OLDU

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıklayan Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Bolvadinli Hemşerimiz  Prof.Dr. İbrahim TAŞ, 2015 Aralık ayında Yapılan oylama sonucu aldığı 58 oyla 1’inci sırada çıkarak YÖK kanalıyla cumhurbaşkanlığına ismi bildirilmişti.

 

13.01.2016 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, T.C. Anayasasının 130. maddesi ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Prof.Dr. İbrahim TAŞ, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi' ne Rektör olarak atanmıştır.

 

Hemşerimiz Rektör Prof.Dr. İbrahim TAŞ görevi eski Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan’dan devralmasının ardından ilk icraati olarak Üniversite duyuru sayfasında yayınlatarak “Kutlama amaçlı olarak çiçek gönderilmemesini, bunun yerine Bilecik Üniversitesi Geliştirme Derneği, Vakıfbank Bilecik Şubesi, 00158 0072 9437 1713 numaralı hesabına öğrencilerimize burs olarak verilmek üzere ücretinin yatırılmasını rica ederim” diyerek öğrencilerinden ve kamuoyundan takdir topladı.

 

Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOLDAV) olarak; Değerli Hemşerimiz Rektör Prof.Dr. İbrahim TAŞ'a; Yaşam boyu başarılara imza atmanızı diler, yeni görevinizin hayırlı olmasını temenni ederiz. Umarız ki daha nice başarılarılarınızı hep birlikte kutlamak dileğiyle..

ÖZGEÇMİŞ

Öğretim üyesi. 1978’de Bolvadin’de doğdu. İlk, orta ve liseyi Bolvadin’de bitirdi. 1998’de Konya Selçuk Üniversitesi Eğitimi Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Bolvadin Anadolu Lisesinde öğretmenlik yaptı.  Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. Ardından doktorasını verdi.

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde Türk Dili ve Edebiyatı okutmanı olarak görev yaptı. 2010 yılında Doçent, 2015 yılında Profesör unvanı aldı.2009’da Bilecik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı olan TAŞ, 2016 ocak itibariyle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne Rektör olarak atanmıştır

Editör: Haber Merkezi