Ölmeden Önce Hayır Kuruluşlarına 100 Bin TL Bağışlamış

Bolvadin'de 78 yaşında vefat eden bir kadının ölmeden önce 100 bin TL'lik mal varlığının hepsini okullara ve hayır kurumlarına bağışladığı ortaya çıktı.

TÜM MAL VARLIĞINI HAYIR KURULUŞLARINA BAĞIŞLADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Bolvadin Malazgirt Mahallesi sakinlerinden merhum Emine Çelik'in ölmeden yaklaşık altı ay önce noter aracılığıyla düzenlediği vasiyetname ile dişinden, tırnağından artırarak biriktirdiği ve banka kasasında muhafaza ettiği para, döviz ve ziynet eşyalarını hayır kurumlarına bağışladığı ortaya çıktı.

6 YAŞINDA BİR KOLUNU KAYBETMİŞ

78 yaşında vefat eden Çelik'in, 6 yaşındayken geçirdiği kaza sonucu bir kolunu kaybettiği öğrenilirken, hayırsever kadının yaklaşık 100 bin TL tutarındaki mal varlığının yarısını Bolvadin Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul-Aile Birliği'ne, yarısını da Malazgirt Mahallesi Ağalar Semti Cami, Çeşme, Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneğine vasiyet yoluyla bıraktığı öğrenildi.

"HAYIRLA YAD EDECEĞİZ"

Anadolu İmam hatip Lisesi Müdürü Bekir Sıtkı Özaydın yapılan bağış karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade ederek, "Toplumumuza örnek teşkil eden bu güzel davranıştan dolayı Emine teyzemizi, İmam Hatip Lisemizin tüm idareci, öğretmen ve öğrencileri olarak daima hayırla yad edecek ve unutmayacağız. Çocuğu olmayan teyzemizin ismi okulumuzda Emine Çelik Kütüphanesi olarak yaşatılacaktır. Rabbimiz hayrını kabul etsin mekanı Cennet olsun." İHA

Editör: Haber Merkezi