KESTEMET (AĞILÖNÜ)ŞEHİTLİĞİ ONAY BEKLİYOR..!

                Milli mücadele yıllarında askeri ve sivil önemli konuklara ev sahipliği yapan kadim kent BOLVADİN’ de, Sakarya Meydan Muharebesi esnasında, şimdiki Akçeşme İlkokulu’nun olduğu yerde kurulan 500 kişilik Sahra Hastanesinde tedavileri devam ederken hayatını kaybederek şehit olan 278 askerimizin defnedildiği “KESTEMET (Ağılönü) MEZARLIĞI’nın şehitlik olarak düzenlemesi kapsamındaki Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOLDAV) önderliğinde çalışmalarson aşamaya gelmiştir.

                Yaklaşık iki sene önce , 05 Haziran 2013 tarihinde, MSB İnşaat Emlak ve NATO Güvenlik Yatırımları Daire Başkanlığı nezdinde başlattığımız çalışmalar,hemşehrilerimizden İzzet Özgür PEKTAŞ ile Ünal ESMER’in  Ankara Lodumlu MSB Arşiv Müdürlüğü’ndeki çaba ve gayretleri sonucunda; Sahra Hastanesinde vefat eden 248,Bolvadin Merkez Hastanesinde vefat eden 30 olmak üzere toplam 278 askerimizin 1920-1923 yılları arasında Kestemet (Ağılönü) Mezarlığına defnedildikleri bilgisine ulaşılmış ve bu askerlerimizin adı, baba adı, doğum yılı, lakabı, ili ,ilçesi, köyü, askerlik şubesi, sınıfı, rütbesi, birliği, ölüm tarihi ve ölüm sebeplerinin yer aldığı kayıtlar Vakfımız tarafından temin edilmiştir.

                Amasya’dan Giresun’a, Konya’dan Kastamonu’ya, Çorum’dan Erzincan’a kadar ülkemizin her yerinden, vatan müdafaası için Sakarya Meydan Muharebesine katılan bu askerlerimize de Bolvadin bu güne kadar ev sahipliği yapmıştır.

                Sayıları 278’i bulan bu misafirlerimize layık  bir şehitlik yapmak arzusu ile istenen her türlü bilgi ve belgeler temin edilerek  ilgili makamlara gerekli müracaatlaryapılmıştır. İlgili mevzuat uyarınca en son Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan onay alınarak MSB İnşaat ve Emlak Dairesine ödenek aktarılması gerekmektedir. Dosyamız halen, anılan Bakanlığın Şehit Yakınlar ve Gazi Dairesi Başkanlığında bulunmaktadır.

                Konuyla ilgili olarak Bolvadin Belediye Başkanımız Sn.Fatih KAYACAN başta olmak üzere, AKP İlçe Başkanı Sn.Halilİbrahim SEVİM ve AKP Milletvekili Adayı Sn.Akif ÖZKALDI; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdindeki işlemlerin bir an önce sonuçlanması için gerekli takibi yapacaklarını beyan etmiştir.

                Vakfımız bu hayırlı işte emeği geçen ve bundan sonra geçecek olan herkese teşekkür eder, misafir ve şehit askerlerimizin geride bıraktığı yurdumuzun dört bir yanından gelecek yakınlarıyla birlikte açılışını yapmayı düşündüğümüz KESTEMET (Ağılönü) ŞEHİTLİĞİ”nin en kısa zamanda tamamlanmasını dileriz.

Bu itibarla; Tüm Afyonkarahisar ve Bolvadin Milletvekillerimizi, Bürokratlarımızı, Sivil Toplum Kuruluşlarını, Medya Kuruluşlarını, İşadamlarını ve Tüm Hemşerilerimizi Desteğe Çağırıyoruz..!

BOLVADİNLİLER DAYANIŞMA VAKFI(BOLDAV)
www.boldav.org.tr
https://www.facebook.com/bolvadinliler.dayanisma.vakfi
https://twitter.com/boldavankara
https://google.com/+BoldavBolvadinlilerDayanışmaVakfı1987

Editör: Haber Merkezi