İGM Üyesi Kılçık’tan desteklenmesi gereken öneri

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Bolvadin Üyesi Nazmiye Kılçık, istenmeyen gebeliklerden doğan bebeklerin, evlat edinmek isteyen ailelere verilmesini önerdi.
 
Kılçık, İl Genel Meclisi toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer'in sunumunda, evlat edinmek isteyen ve bekleyen ailelerin olduğunu öğrendiklerini söyledi.
 
Birçok istenmeyen bebeğin hiçbir suçları olmadığı halde, aileler tarafından başka bir yol denenmeden katledildiğini savunan Kılçık, şöyle konuştu:
 
"Oysa istenmeyen gebeliklerden oluşan bebekler, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı arasında yapılacak bir protokol ile bir tarafta bebek bekleyen aileleri, diğer tarafta bebek istemeyenleri bir araya getirip bir çözüm yolu bulması, herhalde en iyisi olacaktır. Bu istenmeyen bebeklerin gelecekleri karartılmasın. Çünkü evlat hasreti ile yanıp tutuşan anne ve babalar varken bu bedensiz canların yok edilmesi çok büyük bir günah. Kürtaj için başvuran ailelerin, psikolog ve rehabilitasyon uzmanı ile görüştürülerek bebeklerini dünyaya getirmeleri için ikna edilmesiyle bu bebeklerin katledilmesi önlenmiş olur."
 
 
Editör: Haber Merkezi