Erdem ve Güner Cemre Koleji'nin Açılışını Birlikte Yaptı
İlimiz Bolvadin ilçemizde yaptırılan ve içerisinde ilkokul ve ortaokul bulunan Cemre Koleji Ahmet Yavuz Kampusu hizmete sunulması amacıyla düzenlenen törene Valimiz Hakan Yusuf Güner, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, il ve ilçe müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Cemre Koleji Ahmet Yavuz Kampusu kurucu ortağı ve Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kurt tarafından açılışı yapılan kampus hakkında bilgiler verildi.
Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Öncelikle bugün bir sivil toplum kuruluşumuzun el atmış olduğu hayırlı bir eğitim faaliyeti için bu güzel ilçemizde siz değerli kardeşlerimle bir arada olmanın büyük bir muhabbetini ve bahtiyarlığını yaşamakta olduğumu ifade ederek sözlerime başlıyorum. Hepinizin bildiği gibi ülkelerin ve milletlerin kaderini tarih boyunca iyi yetişmiş insan gücü belirlemiştir. Bu çerçevede ülkemizde devletimizin ve hükümetimizin imkanlarıyla adeta bir eğitim seferberliği başlatılmıştır. İlimizde eğitim başarısının hem yöneticilerden hem de fiziki imkanlardan geçmesi nedeniyle çok ciddi yatırımlarımız, aynı zamanda sosyal projelerimiz bulunmaktadır. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde, önümüzdeki dönemlerde sivil toplum kuruluşlarımızın da oluşturacakları çok önemli farkındalıklarla özel okullarla eğitim başarısı ve eğitim kalitesi ilimizde çok önemli bir noktaya, çok önemli bir düzeye gelecektir. Bu bağlamda gerek Cemre Koleji'ne, gerek Hayrat Vakfı'na şu anda bu güzel ilçemizde sağlamış oldukları bu eğitim yatırımı ve bundan sonra ilimize sağlayacakları yatırımlar vesilesiyle en kalbi teşekkürlerimi ve şükranlarımı ifade ediyorum. İnşallah bu okulda ve bütün okullarımızda mefkuresi millet olan, terbiyesi devlet olan imanlı insaflı vatan evlatları yetişir. Dileriz ki bu yetişen evlatlarımız geleceğin yöneticileri, geleceğin gönül erleri olur. Diliyorum ki bu okullarda, bu mekteplerde yetişen evlatlarımız tarihini bilen, ecdadını bilen, kültürünü en büyük medeni değer olarak yücelten vatan evlatları olarak yetişirler. Bu okulda yetişecek ve buna benzer tüm özel okullarımızda yetişecek evlatlarımız devletini, hükümetini ve aziz milletinin istikametinde yola devam ederler. İnşallah bundan sonra ki dönemlerde de bizler hem devletimiz olarak, hem hükümetimiz olarak bütün bu ruhla, bu amaçla, bu dünyayla hareket edecek kardeşlerimize her türlü katkıyı ve her türlü imkanı sunacağız.
 Kardeşlerimiz bizlerin kapılarını çalmaktan, bizlerle hem hal olmaktan kesinlikle imtina etmesinler. Bizim kapımız hem devletimizin, hem hükümetimizin kapısı olarak aziz milletimize sonuna kadar açıktır. Bu ruhla, bu duyguyla bu güzel eğitim kurumunu yapan kardeşlerimize şükranlarımı ifade ediyorum. Ayrıca şu anda aramızda bulunan Saygıdeğer Milli Eğitim Bakan Yardımcımıza bir kez daha bu programa şeref verdiği için, şeref misafiri olduğu için en kalbi duygularla selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum. Tabi bu arada ilimizle ilgili mutlak manada Milli Eğitim Bakanlığımızdan da bazı taleplerimiz, bazı isteklerimiz olacak. İnşallah Sayın Bakanımız hem bir Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak, hem de bu yöreyi, bu bölgeyi bilen eski bir milletvekilimiz ve aynı zamanda Akşehirli bir hemşerimiz olarak hem Bolvadin’imize, hem de ilimize hassasiyetle en büyük katkıları sunacaktır. Bu yönüyle tabi milli eğitim bağlamında ilimizde zorunlu hizmet bölgesi kapsamından dolayı ciddi anlamda ücretli öğretmen ihtiyacımız olmakta ancak ücretli öğretmen görevlendirmesinin hem eğitimde kaliteyi, hem de ideal standartı yakalama anlamında bazen başarı anlamında zaman zaman çok arzu edilen sonuçlara ulaşılmadığı hepimiz tarafından müşahade edilmektedir. Bu yönüyle Afyon’un özellikle coğrafi sınır olarak bir ucuyla Akşehir, bir ucuyla Denizli’ye kadar uzanması vesilesiyle bunun standart il bazında değil aynı zamanda illerin coğrafi uzunlukları ve genişlikleri bağlamında değerlendirilmesi ve gözden geçirilmesinde büyük faydası olacağını değerlendirmekteyim. Ayrıca Afyonkarahisar ilinde örnek bir proje olarak başlattığımız ve belki de Türkiye’de diğer illere örnek olabilecek 700 bin ölçekli bir il bağlamında Eğitim Öğretim Kampüsü projemizinde Bakanlıkta hazır bir şekilde proje kapsamına alındığı, ancak ihale ve yatırım talimatının verilmediğini ve bunu büyük bir merakla ve arzuyla temenni ettiğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Tabi şehirlerin gelişmesi bu bağlamda şehirleşmenin artmasıyla beraber illerde yaşanan en büyük problemlerin başında mevcut mahalle sisteminde mevcut nüfusa ve tahmini nüfus projeksiyonuna göre yapılan eğitim yatırımlarının zaman içerisinde o mahallelerin daha kalabalık hale gelmesiyle ek bina ihtiyacı için kamulaştırma ihtiyacı bağlamında ödenek taleplerinin olması. Bu bağlamda da ilimizde şu anda gerek kamulaştırma, gerek okul bahçesine uygun alanlarına ek derslik bağlamında yatırım taleplerimizde ayrıca bulunmaktadır. Ben bu taleplerimizin de Sayın Bakanımızın dikkatine bir kez daha arz etmek ve sunmak istedim. Bu vesileyle Sayın Bakanımıza hem güzel Bolvadin’imize Akşehir’li olması itibariyle hem kendi ata, dede topraklarına memleketine teşrif etmesinden dolayı ve bu programa şeref vermesinden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi ifade ediyorum. Cenab-ı Allah yar ve yarınlarımızı aydınlık eylesin diyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum” dedi.
Programda son olarak kürsüye gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, eğitim sistemimiz ve ilimizin eğitim kurumları hakkında detaylı açıklamalar yapmasından sonra törene katılanlar tarafından açılış kurdalesi kesilerek Cemre Koleji Ahmet Yavuz Kampusu hizmete sunuldu. Törene açılışı yapılan eğitim hizmet binasının topluca gezilmesiyle sona erdi
Editör: Haber Merkezi