CİNAYETi ESKİ ORTAK VE PASTA USTASI PLANLAMIŞLAR

Bolvadin’de 63 yaşındaki Satı Kan’ı evinde elleri ve ayaklarını bağlayarak öldüren ve evinde ki ziynet eşyaları ile paraları çalarak kayıplara karışan 6 kişi çaldıkları paraları Gazligöl’de ki bir termal tesislerde kendi aralarında pay etmişler. Olayın faillerinden birinin Satı Kan'ın oğlunun eski ortağı olduğu ve işyerinde çalışan bir pasta ustasının da olaya dahil olduğu kaydedildi.
 
3 Kasım tarihinde ilçemizde meydana gelen cinayet ve hırsızlık olayı gün yüzüne çıktı.
 
İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen önderliğinde Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekip Bolvadin İlçemizde el ve ayakları bağlanıp, ağzı bant ile kapatılıp hayatını kaybeden 63 yaşındaki Satı Kan’ın faillerini kısa sürede yakalamıştı.
 
OLAYA KARIŞAN 6 ZANLI TUTUKLANDI
 
Yaşanan bu olay sonrasında soruşturmayı genişleten Asayiş Şube Müdürü Mustafa Yüksel ve asayiş ekipleri olayı kısa sürede çözdü. Ekipler yaptıkları çalışmalar sonrasında Afyonkarahisar’dan kardeşler Mustafa Akman ile Abdullah Akman ve Abdullah Talha, Ömer Akkın’ı gözaltına aldı. Soruşturmasını genişleten Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri zanlıların ifadelerinden yola çıkarak Antalya’da ise Ahmet Özçelik ile İbrahim Özçelik isimli kardeşleri gözaltına aldı. Gözaltına alınan bu 6 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
FİLMLERİ ARATMAYACAK TAKİP
 
Asayiş Şube Müdürlüğü olayı kısa sürede çözerek büyük takdir toplamıştı. Asayiş Şube ekipleri Satı Kan’ın öldürüldüğü tüm yolları didik didik ederek kamera kaydı aradı. Evden uzakta bir kamera tespit eden ekipler Satı Kan’ın gelininin evden çıktıktan sonra beyaz bir araç ile takip edildiğini tespit etti. İlçede tüm beyaz araçlar üzerinde incelemede bulunan ekipler aracın marka ve modelini kısa sürede tespit etti. Plakanın tespiti için ise saatlerce Plaka Takip Sisteminde araştırmalar yapan ekipler kameralar aracılığıyla bazı harf ve rakamlara ulaştı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler benzer araçları eledikten sonra olaya karıştığı aracı tespit etti. Bir rent-a Car firmasından Satı Kan’ın oğlu Mehmet Kan’ın eski ortağı Mustafa Akman tarafından kiralandığı öğrenilen aracı takibe başlayan ekipler bu araç ile kişilerin Ankara’ya gittiğini tespit etti.
 
ESKİ ORTAK VE PASTA USTASI YAKAYI ELE VERDİ
 
Emirdağ Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yapılan operasyon sonrası Abdullah Akman ile kardeşi Ömer Akman'ın Emirdağ kavşağında Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Yapılan sorgulama sonrasında Asayiş ekipleri Mustafa Akman’ı da gözaltına aldı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler 3 gün süren sorgulama sonrasında ve kamera incelemesinde olaya 3 kişinin daha dahil olduğunu tespit etti. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ilk olarak pasta ustası Abdullah Talha’yı gözaltına alırken Antalya Cinayet Büro Amirliği ile ortaklaşa yapılan operasyon sonrasında ise Ahmet Özçelik ve kardeşi İbrahim Özçelik kardeşler Antalya Kepez’de kıskıvrak yakalandı.
 
ANTALYA'DAN KİRALIK KATİL TUTMUŞLAR
 
Alınan ifadeler ve yapılan aramalar sonrasında gelin G.K.’ya ait bazı ziynet eşyaları Abdullah Akman’ın evinde bulundu. Mustafa Akman, Abdullah Akman, Abdullah Talha ve Ömer Akkın’ın cinayeti planladığını tespit eden asayiş ekipleri cinayeti Antalya’da ki suç dosyası kabarık iki kardeşe işlettirdikleri ortaya çıktı. Sorguyu genişleten ekipler ziynet eşyaları ile paranın bir kısmını bu altı kişinin Gazlıgöl’de bir tesiste paylaştıklarını öğrendi. Ele geçirilen ziynet eşyaları sahibine teslim edildi.
 
Editör: Haber Merkezi