Ceylan Emet’ten, Bakana ve Milletvekillerine Dilekçe

Sayın Dünya Bakanım, Sayın Milletvekillerim...

Yeni göreviniz hayırlı olsun,Allah yardımcınız olsun,Allah sizleri mahcup etmesin,başarılar dilerim.

Sayın Bakanım Sayın Vekillerim; Bolvadin ilçemiz halkı Adalet ve Kalkınma Partisi Kurulduğu 2002 yılından bu güne kadar siyasi anlamda mahalli Seçimlerde,Referandumda,Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy olarak üzerine düşen görevleri fazlası ile yaptığını sizlerde kabul edersinizdir. Son 1 KASIM seçimlerindede % 72 lik oy vererek AKP´ye layık olacak bir oy vermiştir.Takdir sizlerindir.

Sayın Bakanım Sayın Vekillerim; Kadim İlçemiz yaklaşık 13 yıldır Kamu yatırımdan ve Devlet hizmetlerinden yeterince faydalanamadık.Yaklaşık 8-9 Kamu Kurum ve kuruluşlarımız kapatılmıştır.Bizde kapanan Kurumların çoğu diğer ilçelerimizin bazılarında hizmet vermektedir.Buradan şuraya gelmek istiyorum.İlçemiz son 10 yıldır ciddi bir şekilde göç vermektedir .Nüfusu­muz 52 binden 30 bine düşmüştür.5 yıl sonra tamamen emekliler şehri olacağından korkuyorum.Bunu zaman gösterecek!

Sayın Bakanım Sayın Vekillerim İlçemizde hırsızlık, fuhuş, faili meçhuller artmaktadır. Asayiş için yeterli araç ve personel yoktur.İl ve İlçemizin bazılarında kurulmasına rağmen 10 yıldır ilçemize mobesa kameraları kurulama-mıştır.Devletin kredi yurtları kapatılmış,3600 üniversite öğrencimiz ya paralel yapı yurtlarına yada marjinal gurupların yurtlarına mahkum edilmişlerdir. Bundan dolayı talebe göçü vermekteyiz.Ön kayıt yaptıran 271 talebemiz Devlet Yurdu Olmadığından kayıtlarını sildirmiştir.

İlçemiz Emniyet Müdürlüğü binası,İlçe Tarım Müdürlüğü binası,Sağlık Ocağı binası, imamhatip Lisesi binası 50-60 yıllık eski köhne binalarda hizmet vermektedir.İlçemize yeni yapılan arıtma tesisi 20 bin nüfusa göre yapılmıştır ve yetersiz gelmektedir. Küçük sanayi sitesi, Et entegre tesisleri, süt mandıraları bağlanamıyor. Bu zehirli atıklar EBER GÖLÜNE gidiyor. Tüm canlılar yok oluyor. Bununda giderilmesi gerekmektedir. Çığ gibi yetişen gençlerimiz işsiz ve çaresizdir.Ne Polis olabiliyorlar ne Uzman Çavuş olabiliyorlar,ne Kamu personeli olabiliyorlar.Çok zeki olma­larına rağmen yazılı sınavı kazanıp mülakatta eleniyorlar.Çünkü arkalarında siyasi irade yok.Bu kanayan yaralarımıza zaman içerisinde neşter vurmanızı rica ediyoruz.Sizlerden başka yardım isteyeceğimiz kapımız yoktur.Hepinizi en kalbi duygularımla selamlar,Allah yar ve yardımcınız olsun derim.

İş Adamı Ceylan Emet

Bolvadin-Yenises

Editör: Haber Merkezi