Burnu, Kaburgasından Alınan Parça ile Yeniden Yapıldı
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, bir hastanın şekil bozukluğu olan burnu, kaburgasından alınan parça ile yeniden yapıldı.
Bir süreden beridir burun tıkanıklığı sorunu çeken ve 2 defa ameliyat olmasına rağmen burnundaki şekil bozukluğu giderilemeyen Kadir Uysal (44) isimli vatandaş, geçtiğimiz günlerde Bolvadin Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada kendisini muayene eden Kulak, Burun, Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Osman Tuğrul Güzeldir tarafından hastaya, burunda çökme (Saddle Nose) teşhisi konuldu. Ancak Dr. Güzeldir, hastasını dünyada ender rastlanan bir yöntemle ameliyat edeceğini söyleyerek, hastanın kaburgasında alınacak parça ile Uysal'a yeniden bir burun yapılacağını söyledi. Başarılı geçen ve Uysal'ın sağlığına kavuştuğu ameliyatın ardından açıklamalarda bulunan Dr. Güzeldir, şunları söyledi:
"Hastanın burnunda onarım için yeterli kıkırdak bulunamadığından, hastadan kıkırdak olarak kaburgasından bir parça alınarak burun tekrar şekillendirilmiştir. Yani kaburgasından burun yapılmıştır. Türkiye'de sadece birkaç yer dışında yapılmayan bu ameliyatı Bolvadin'de yapmanın gururunu yaşamaktayız."
Alışılmamış bir yöntem sonucu yeni burnuna kavuşan Kadir Uysal ise, yapılan başarılı bir ameliyatla tekrar sağlığına kavuştuğunu, Bolvadin Devlet Hastanesi'nde verilen hizmetten son derece memnun olduğunu belirterek, ameliyatı gerçekleştiren sağlık ekibine teşekkür ettiğini söyledi
Editör: Haber Merkezi