BOLVADİNLİLER ANKARA’DA 29.GELENEKSEL İFTARDA BULUŞTU

Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOLDAV)’nca bu yıl 29 uncusu düzenlenen Geleneksel iftar yemeği Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 5.Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde hemşerilerimizin büyük katılımıyla gerçekleştirildi.
18 Haziran 2016 Cumartesi günü düzenlenen “29.Geleneksel Boldav İftar” yemeğine; Afyonkarahisar eski milletvekili Ahmet KOCA, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif ÖZKALDI, Bolvadin Kaymakamı Ayhan AKPAY, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih KAYACAN, Ankara Merkez Valisi Mehmet ODUNCU, Boldav Kurucu Üyesi Osman Nuri ODUNCU ve Yönetim Kurulu Başkanı Yahya PEKTAŞ ile Boldav Yönetim Kurulu Üyeleri, Mustafa AÇIKGÖZ, Şeref ASLAN ve M.Fatih GÖNBE ile birlikte organizasyonda görevli Yıldırım AKGÖL ve Muhammet AYBER ile çok sayıda hemşerimiz ailece katıldı.
Sıcak bir atmosferde geçen iftar programına Siyasetçi, Bürokrat, İşadamı, Öğrenci ve Ev Hanımı gibi kesimlerden yoğun bir katılım oldu. Geleneksel İftarda hemşerilerimizle birlikte Ramazan’ın bereketini paylaştığımız etkinliğimizde İftarımıza katılan misafirlerimiz için özel olarak Bolvadin’in ot kokulu taş fırınlarında pişirilerek getirtilen “Mercimekli Bükme” misafirlerimize ikram edildi.
Bolvadinliler, iftardan öncesi birbirleri ile hasret giderdiler. Bolvadin Alaca Camii emekli imam-hatibi Ahmet YILDIZ hocamız, İftar öncesi aşr ve ezan okudu. Oruçların açılmasının ardından İftar duası yapıldı. Hemşerilerimizden Merve Nur DOĞRUYOL ’un sunuculuğunu yaptığı programın açılış konuşmasını Vakıf Başkanı Sayın Yahya PEKTAŞ yaptı.
Konuşmada "Ankara’nın her tarafından katılan hemşerilerimi selamlıyorum, Ankara dışından özellikle Bolvadin'den gelen hemşerilerimizi selamlıyorum, diyerek birlik ve beraberliğin önemine değindi. Daha sonra "bugüne kadar siz değerli hemşerilerimizin katkı ve destekleri ile bu tür iftar programlarını gerçekleştirdik ve yine sizin desteklerinizi her zaman arkamızda hissediyoruz dedi ve Ankara’da bulunan tüm üniversiteli öğrencilerimizle sık sık bir araya geldiklerini belirtti. BOLDAV’ın daha çok kültürel etkinlikleri ön planda tuttuğunu ifade eden Başkan, bir kaçı ahirete intikal etmiş 77 büyüğümüzün hayat hikâyeleri ve yaşadıkları acı-tatlı hatıraların ve hayat tecrübelerinin yer aldığı Bolvadin'in Asırlık Çınarları isimli eseri BOLDAV'ın yayın hayatına kazandırdığını söyledi
Emekli eğitimci ve Yazar N.Said EKİCİ hocamız tarafından uzun yıllar bin bir emekle hazırlanan “ASIRLIK ÇINARLAR” adlı eser hakkında genel bir bilgi verilmesinin ardından Ankara’dan ve Bolvadin’imizden katılan kardeşlerimize, hemşerilerimize katılımlarınızdan ve katkılarınızdan dolayı teşekkür etti . Arkasından yılar önce kaleme aldığı “Bolvadin Ağzı” adlı şiirini okudu. Daha sonra konuşmalar yapmak için sırasıyla Bolvadin Belediye Başkanımız Sayın Fatih KAYACAN, Bolvadin Kaymakamı Ayhan AKPAY, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif ÖZKALDI, Eski Afyonkarahisar vekilimiz Sayın Ahmet KOCA, iftara katılan hemşerilerimize birer selamlama konuşması yaparak, programa katılmaktan mutlu olduklarını belirtiler ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler ve orada bulunanların Kadir gecesi ve Ramazan Bayramlarını şimdiden kutladıklarını belirttiler. Bu konuşmalardan sonra ,mazereti sebebiyle iftara katılamayan Afyon Milletvekili Hatice Dudu ÖZKAL'ın telgrafı okundu .
Ramazan ayının bereketinin dolup taştığı iftar salonunda gönüllerden gönüllere. yol bulundu. Maksat, her zamanki gibi halleşmekti; gönüller sohbet için bahane arıyordu. Hemşerilerimiz Bir kaç bardak koyu çay sohbetine daldılar. İftar programımız boyunca hemşerilerimizle hasbihal ettik; eskimeyen hatıraları yâd ettikten sonra birçok misafirin katıldığı iftarımız, bir sonraki Ramazan ayında tekrar buluşmak dileğiyle sona erdi.
Bolvadinliler Dayanışma Vakfı(BOLDAV) yönetimi olarak; İftar programımıza katılan ve bu güzel organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize ve dostlarımıza sonsuz teşekkür eder, bu vesile ile Kadir gecesinin ve Ramazan Bayramı’nın tüm İslam âlemine hayırlı olmasını dileriz.
BOLVADİNLİLER DAYANIŞMA VAKFI(BOLDAV)
 
Editör: Haber Merkezi