BOLVADİN’E HİZMET YAĞIYOR

                Bolvadin Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi bahçeleri düzenleniyor.

 İl Genel meclisi bütçesinden sağlanan ödenek ile bahçe düzenlemesinin yapıldığını söyleyen Bolvadin Ak Parti ilçe Başkanı Halil İbrahim Sevim: ‘İlçemizin vizyonu olan Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi okullarımızın bahçelerini düzenlenmesi için sağlanan ödenekden dolayı İl Genel Meclis Üyeleri Ömer Dayı ve Yener Sevim’e teşekkür ediyorum.Aynı şekilde Taşağıl  Yüzüncüyıl İlkokulunun da bahçe düzenlemesi yapılmaktadır. Yüzüncüyıl ilkokulumuzun tamamlanması için de İl Genel Meclis bütçesinden 400 bin Tl harcama yapılmıştı. Fen Lisemizin laboratuarına techizat alımı için il genel meclisinden ödenek temin edildi. Öte yandan 18 derslik ve maliyeti 7,5 Milyon (7,5 Trilyon) olan  Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lise binası ihale hazırlığı tamamlanmak üzeredir. 12 derslik ve 1 Milyon (1 Trilyon) maliyeti olacak İmam Hatip Ortaokulu ile 12 derslik ve 1 Milyon (1 Trilyon) maliyeti olacak Atatürk İlkokulu yakın zamanda ihaleye çıkartılacaktır. İlçemizdeki öğretmen eksikliğimizi giderilmesi için, mecburi hizmete alınması için çalışmalarımız devam etmektedir’’ Dedi.

     BÜYÜK KARABAĞ’IN İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR,HALI SAHA YAPILIYOR

                Büyükkarabağımıza kısa süre önce 10 bin m2 kilitli parke taşı ve bordür döşeme işini gerçekleştirdiklerini ifade eden İl Genel Meclis Üyesi Ömer Dayı: ‘Köyümüzdeki bazı arterlerde içme suyu şebekesinde sık arızalar meydana geldiğinden dolayı köylü su sıkıntısı çekiyordu. Bu problemi gidermek için sağlanan ödenek ile içme suyu şebekesinin yenilenmesine karar verdik. Proje çalışmaları başladı,yakın zamanda yapım işi için ihaleye çıkılacak. Ayrıca İl Genel bütçesinden sağlanan 100 bin Tl kaynak ile köyümüzdeki gençlerin ve öğrencilerin kullanması için halı saha yapılacaktır.’ Dedi.

                            KEMERKAYA’NIN İÇME SUYU PROBLEMİ ÇÖZÜLÜYOR

                Kemerkayamızın içme suyu sıkıntısını gidermek için sondaj çalışmasını tamamlandıklarını belirten İl Genel Meclis Üyesi Ömer Dayı: ‘Buna ilave olarak ishale hattı,terfi hattı,su deposu ve pompa sistemleri çalışmaları devam ediyor.Yaklaşık 300 bin Tl harcanacak. Yarım kalan halısahayı tamamlayacağız. Fırın yapımı için de 30 bin Tl ödenek aktardık.  Yakın zamanda Kemerkayamıza 7 bin m2 kilitli parke taşı ve bordür döşemesi yaptık. Önümüzdeki günlerde Kemerkayamıza ve diğer köylerimize 10 bin m2 parke taşı döşemesini yapacağız.

 

Editör: Haber Merkezi