Uzuntekke Sahabe Makamı mı?
İlçemiz EberGölü yolunda bulunan ve halk arasında ‘Uzun Tekke’ olarak bilinen Abdülvahap Gazi Türbesi’nde ‘Sahabe’ defnolunduğu iddia ediliyor.
 Bölgemizde tanınan Muharrem Bayar araştırmalarına ve Diyanet İşleri İslam Ansiklopedisi’ne dayandırarak Abdülvahap Gazi, Seyyit Battal Gazi ve Ahmet Turani Hz.leriyle birlikte Afyon Karahisar kalesini savunurken yaralandıklarını Miladi 740 yılında yaralandıklarını Seyyit Battal Gazinin Eskişehir Kırka’da defnolunduğunu, Ahmet Turani’nin de Afyon Kalesi girişinde meftun bulunduğunu, yaralanan Abdülvahap Gazi Hazretlerinin de Eber Gölü yanındaki (Uzun Tekke) tepeye defnolunduğunu iddia etti.
Abdülvahap Gazi Hazretlerinin sahabe olduğunu ve Battalgaziyle birlikte savaştığının izleri ise Diyanetin Yayınladığı İslam Ansiklopedisi (5.cilt Sayfa 206)nde yer bulduğunu da dayanak olarak gösteriyor.
Abdülvahap Gazi hazretlerinin makamı ise Türkiye’de 15'e yakın bir şehirde olduğu, en tanınmışlarının ise Sivas ve İznik’te olduğu biliniyor. Şimdi ise Ahmet Bostan’ın önderliğinde kurulan dernek vasıtasıyla türbe yanına mescit ve şadırvan yapıldı ve her geçen gün ziyaretçisi artıyor.
Editör: Haber Merkezi