Bolvadin’de "Tarıma Dayalı İhtisas OSB" Kurulması Çalışmalarında Sona Gelindi

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Bolvadin İlçesinde kurulacak olan “Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” kurulması çalışmalarında sona gelindiği belirtti.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Arap, 2013 yılında başlatılan çalışma neticesinde hazırlanan projenin 2014 yılında bakanlıkça uygun görüldüğünü ve Bolvadin İlçesi sınırlarında bulunan, yaklaşık 2 bin 850 dekar alanda projenin uygulanacağını hatırlattı. Arap açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bolvadin İlçemizde uygun görülen bu yerin bakanlıklar nezdinde mevzuat gereği oluşturulan komisyonca uygun görülmesi gerekmekteydi. Bu maksatla bakanlığımız ve diğer ilgili bakanlıklarla birlikte Bolvadin Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan yer seçimi komisyonunca gerçekleştirilen toplantıda seçilen yerin uygunluğu noktasında mutabakat sağlandı. Bu aşamadan sonra Tarıma Dayalı Organize Hayvancılık Bölgesi tüzel kişiliği kazandırılarak ve yatırımlara başlanması planlanmaktadır. Yakın bir dönemde yatırıma başlanacak olan Tarıma Dayalı Organize Hayvancılık Bölgesi kurulması projesi kendi içinde aynı zamanda işletmelerinin kaba yem ihtiyacını karşılamak üzere planlandığından bu özelliği ile Türkiye de ilk ve tek örnek olacaktır. Bu projeyle 48 adet 100 başlık, 19 adet 250 başlık olmak üzere 67 adet besi işletmesi kurulması planlanmakta olup, yılda toplam 9 bin 550 adet büyükbaş hayvanın beslenmesi planlanmaktadır. Bolvadin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisinde sanayi tesisi olarak et kombinası, yem fabrikası ve gübre fabrikasının kurulması hedeflenmektedir. Proje tamamlandığında 367 kişiye istihdam sağlayacak olup, projenin toplam maliyeti 18 milyon 304 bin TL olarak öngörülmektedir."

Editör: Haber Merkezi