Bolvadin’de Kaymak Festivali Başladı
Bolvadin 30. Kaymak ve Eber Gölü Kültür Sanat Festivalinin açılışı bugün (24.09.2014) yapıldı.
Yanık Kışla’da yapılan açılışta “Bolvadin Sergisi” ve sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.
İlçe protokolünün yanı sıra, bazı İl Müdürleri, çevre Belediye Başkanları, Meclis üyeleri, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı açılışta konuşan Kent Konseyi ve Festival Komite Başkanı Cantürk Kayahan ”Bugün başlattığımız festivalimiz öncekilerden farklı olarak kültür ve sanat ağırlıklı düzenlenmiştir. Uzun bir çalışmanın ürünüdür. Dolu dolu bir festivali gerçekten çok uygun bir maliyetle hazırladık. Bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Fatih Kayacan ”Bolvadin’de bir değişik festival anlayışının yerleşmesi gerekiyor. Yani, festival öncesi ile sonrası arasında Bolvadin’de bir şeyler değişmesi gerekiyor. Bu tür organizasyonlar bittiğinde ilçede olumlu oluşumları çağrıştırmalı. Bu nedenle gerçekten dolu dolu bir proğram hazırlayan Kent Konseyimize ve Tertip komitesi gönülden teşekkür ediyorum. Festivalimize katkıdan bulunan ve İstanbul’dan buraya kadar gelen sergi açma nezaketini gösteren Ercan Köseer beye ve Bolvadin Çalışma Platformuna, Üsküdar Belediyesine teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan ise ”Bu festivalin en önemli kazançlarından biriside yıllardır atıl durumda bekleyen Yanık Kışlamızın tekrar düzenlenmesi olmuştur. Bu nedenle festival açılışının burada yapılmasını isabetli bir çalışma olarak görüyorum. Öğrencilerimizin de renklendirdiği bu organizasyonun ilçeye hayırlı olmasını temenni ediyorum”dedi.
İstanbul'da bulunan Bolvadin Çalışma Platformu Başkanı Ercan Köseer, İlçe Kaymakamımız tarafından plaket verildi.
Açılış Proğramı Yanık kışla bahçesinde yapılan AKÜ Devlet Konservatuvarı Trio Dinletisi ve kokteyl ile sona erdi
Editör: Haber Merkezi