BOLVADİN STK’LARDAN FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNE ORTAK TEPKİ

   Bolvadin 15 Temmuz Platformu’nun düzenlediği ‘Bolvadin Demokrasi Nöbeti’ etkinliklerinin 29 Temmuz Cuma akşamki programı İHH (İnsani Yardım Derneği), İYC (İlim Yayma Cemiyeti) ve İHL (Bolvadin İmam Hatip Lisesi) tarafından sunuldu.
      İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim, Şiir ve Dualar yapıldı.
      FETÖ’NÜN ARDINDA EMPERYALİST GÜÇLER VAR.
      İHH Afyonkarahisar temsilcisi Ahmet Ertürk yaptığı konuşmada; “Bizlerin dirisi Asker, ölüsü Şehit’tir. Dünyanın dört bir tarafındaki mü’minlerin umudu olan Türkiye’ye de tanklara, toplara göğüslerini siper edenleri, bu meydanları dolduranları şehit etmeden emelinize hiçbir zaman ulaşamayacaksınız. FETÖ denen kalleşin bu işi tek başına yapmış olduğuna inanmıyoruz. Arkasında emperyalist güçler var. İHH olark 15 Temmuz akşamından bu yana meydanlarda nöbet tutuyoruz. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız evlerinize dönün demeden bu meydanlardan ayrılmayacağız.” Dedi.
        Etkinliği düzenleyen sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa hazırladığı basın bildirisini ise Avukat Yunus Pektaş Okudu;
        Bildiride;
        Ülkemiz, 15 Temmuz Cuma gecesi önce karanlığı; ortaya konan büyük inanç ile de aydınlığı yaşadı.
        Artık 15 Temmuz, öznesi millet olan demokrasinin kazandığı bir gündür. Bu gün, yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın tarihine geçecek Milli İrade günüdür.Ülkemizin büyük demokrasi yürüyüşüne yönelik 15 Temmuz saldırısında, millet ile iradesi arasındaki köprüye atılan her bomba, sıkılan her kurşun, aslında bunu yapanların karanlık planlarının aydınlığa çıkmasını sağladı.
Milletin iradesinden başka irade tanımıyoruz…
        Sivil Toplum Kuruluşu olarak, demokrasimizin derinleşmesi ve ekonomimizin güçlenmesinin sivil bir yönetimle mümkün olduğunun bilinci ile demokrasi dışı güçlerin müdahalelerinin en başta ekonomimize büyük zarar vereceğini, tüm birikimlerimizi heba edeceğini biliyoruz.
        Seçilmiş hükümeti yıkmaya yönelik teşebbüsler demokrasimizi ve ekonomimizi katledecektir. Anti demokratik her türlü girişimin karşısında kararlılıkla duruyoruz. Darbecileri lanetliyor, hükümetimizi destekliyor ve milletimizin iradesinden başka bir irade tanımıyoruz.
Milletin istikrarı en iyi cevaptır…
        Bu hain girişimin çökertilmesinin orta ve uzun vadede ülkemiz ekonomisine olumlu yansımalarının olacağı kanaatindeyiz.
        Yaşananlar, tüm bu bileşenleri perçinlemiştir. İstikrarın sadece hükümetle olmayacağını söyleyenlere, siyasi risk olduğunu söyleyenlere, her görüşten milletin istikrarı cevap vermiştir.
        Güçlü millet iradesi her türlü zorlukla baş edebileceğimizi, ülkemizin uluslararası arenada da siyasi ve ekonomik gücünün kat be kat artacağını ortaya koymuştur.
Şimdi “sağduyu ve hukuk” zamanı…
        Şimdi, FETÖ - Paralel Terör Örgütü üyeleri bu darbecilerin, hukukla yüzleşme ve milletin derin hafızasında mahkûm olma zamanıdır. Bu ihanet tezgahını tasarlayan hainlerin hukuk çerçevesinde yargılanarak, en ağır ve caydırıcı cezaları almasını bekliyoruz. Artık darbe kelimesinin literatürden kalkmasını istiyoruz.
        Meclis’te siyasi partiler arasında takdir edilen bir yaklaşım varken toplumda ayırımcılık yapılması teröristlerin amacına ulaşmasına sebep olur. Sağduyu içerisinde hareket etmeliyiz.
        Milli İradeyi korurken şehit düşen vatandaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
        Gün birlik günüdür. Demokrasimize sahip çıkan necip milletimize, halkımıza kararlılığı ile cesaret veren Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız ile hükümetimize, darbe girişimine destek vermeyen ve karşı mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, polisimize ve güvenlik güçlerimize, darbeye kalkışanlara bir ağızdan karşı çıkan parti liderleri ile STK’larımızın sağduyulu açıklamalarına ve basınımızın darbe karşıtı tutumuna sonsuz teşekkür ediyoruz.
        Bizler de STK'lar olarak, çalışmaya, fikir üretmeye, millet için faydalı olmaya ve demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz.
        Allah Yar ve Yardımcımız olsun!
 
Şehitlerimize yapılan duaların ardından vatandaşlar Demokrasi nöbeti tutmaya devam etti.
 
 
Editör: Haber Merkezi