Bolvadin Müftüsü Kavşak; Haşhaşiler yenilgiye uğramaya mahkumdurlar

15 Temmuz Cuma akşamı milli iradeye darbe girişimi sonrası tüm yurtta olduğu gibi Bolvadin’de de halkın yoğun katılımıyla devam ediyor.
Bolvadin Belediyesi, Ak Parti İlçe Teşkilatı ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcilerinden oluşan bir heyetle oluşturulan “ Bolvadin 15 Temmuz Platformu” nun düzenlediği “Demokrasi Nöbeti” etkinlikleri her geçen daha coşkulu, daha farklı etkinliklerle devam ediyor.
26 Temmuz Salı akşamı “Demokrasi Nöbeti” için meydanlara inenler için hazırlanan kapsamlı bir program hazırlandı. Bolvadin Müftülüğünce hazırlanan programda ilahiler, Kur’an-ı Kerim tilaveti, dualar ve yapılan konuşmalarla devam etti.
Bolvadin Müftüsü Muammer Kavşak yaptığı konuşmada: İhtilaller zamanında ezanlar susmuş, Cuma namazı bile kılınmamıştı. Fakat 15 Temmuz gecesi Diyanet İşleri Başkanlığından gelen talimatı hemen uygulamış gece Saat:02.00 sularında bütün camilerimizden selalar, ezanlar okuttuk. Darbecilere yönelik tepkimizi en şiddetli biçimde gösterdi. Hoca kisvesine girmiş olan bu grup Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi tarihteki Haşhaşilere benzemektedirler. Haşhaşilerin lideri Hasan Sabbah'ın kurduğu tarikat sıkı bir hiyerarşi ve katı kurallara dayanmaktadır. Tarikat kendi örgütlenmesini "davet" olarak adlandırmıştır. Bu örgüt 1090 yıllarda kendine inananlara haşhaş yedirerek etkisi altına alıyordu. Şimdi de farklı yöntemlerle kendisine inananlara etkisi altına alan FETÖ isimli bir örgüt çıkmış ve ülkemizin geleceğini tehdit etmiştir. Halkımız kahramanca mücadele etmiştir.  Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı dileriz. Ayrıca yaralanan kardeşlerimize acil şifalar dileriz.” Dedi.
Bolvadin’de görev yapan Bolvadin Müftülüğüne bağlı tüm personeliyle birlikte sahneye çıkan Hafız Nurettin Açıkgöz okunan hatimlerin, Yasin-i Şerifelerin duasını yaparak şehitlerimize armağan etti.
Hayrat İnsani Yardım Derneği Bolvadin Şubesinin dağıttığı aşure ve Bolvadin Ticaret Borsasının katılımcılara dondurma ikramı, Cezaevindeki mahkumlar tarafından yapılan Rabia işareti bulunan tablonun Bolvadin AK Parti İlçe Başkanına sunumu ile Demokrasi nöbeti devam etti.

 
 
Editör: Haber Merkezi