BOLVADİN ANSİKLOPEDİSİ TAMAMLANDI

TPAO ‘da Çalışan Bolvadinliler’in ve Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOLDAV) katkılarıyla "Kadim Kent Bolvadin" imizin tarihini, kültürünü ve değerlerini topluma tanıtmak maksadıyla yeni bir dev eserİ daha Bolvadinimize kazandırmanın mutlu gururunu yaşıyoruz.Türkiye Yazarlar Birliği Eski Genel Başkanı, Boldav kurucu üyesi, yazar İbrahim Ulvi YAVUZ’un hazırladığı “İlimden İrfana, Sanattan Siyasete Bir Kültür Beldesi BOLVADİN ANSİKLOPEDİSİ” basımı tamamlanmıştır.

İçinde doğup büyüdüğümüz, her bir köşesinde acı-tatlı hatıralarımızın bulunduğu, her bir mahallesinde okul arkadaşı, mahalle arkadaşı, asker arkadaşı ya da eşimiz, dostumuz, tanıdığımızın olduğu; arefe günleri akın akın mezarlığını ziyaret edip, ahirete intikal edenlerle bayramlaştığımız, bayram günleri de büyüklerin ellerini, küçüklerin gözlerini öperek yaşayanlarla bayramlaştığımız, eksik ya da kusurlu taraflarını eleştirsek bile, Veli’sini de, Deli’sini de sevdiğimiz, herşeyi ile içimize sindirdiğimiz bir BOLVADİNİMİZ olduğunu takdir edersiniz.

“Mekânları güzel kılan ve şeref katan, içindeki güzel insanlardır” kelam-ı kibarında anlatılmak istenen de herhalde bu olmalıdır. “Bolvadin” deyince hayalimizi süsleyen o kadar güzel anılar, şahsiyetler, dilden dile dolaşan yaşanmış hikâyeler var ki saymakla bitmez. İnanıyoruz ki, sizin de, ister uzun olsun, ister kısa olsun bulunduğunuz ya da çocukluğunuzun veya gençliğinizin geçtiği dönem içinde, Bolvadin’e dair ne kadar hatıralarınız, unutamadığınız olaylar vardır. Kısaca “Bolvadin” bizim ortak paydamız. Bizi tanıtan diğer özelliklerimiz teferruat… Falancanın oğlu, filancanın kızı, falan mahallede oturur, filan işte çalışır ve benzeri...

Biliyorsunuz, hepimizin vefa borcu olduğuna inandığımız, kadim şehir Bolvadin’e,30 yıla yakın zamandır hizmet etmeye gayret eden bir Vakfımız var. Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (Boldav)…Son 3-5 yıldır TPAO’da çalışan gayretli ve hamiyetli hemşehrilerimizin yönetiminde, karınca-kararınca; başta üniversite öğrencisi hemşehrilerimiz olmak üzere hizmet etmeye çalışan bu Vakfımız, 1-2 yıl önce bir yayın neşretti. Adı; ”Bolvadinli Bilim, Sanat, Siyaset, Din Adamı ve Bürokratlar” olan bu kitabı, değerli büyüğümüz Türkiye Yazarlar Birliği Eski Genel Başkanı İbrahim Ulvi YAVUZ ağabeyimiz, uzun yıllar çalışarak hazırladı. Bastırmak ve finansmanını sağlamak da Vakfımıza nasip oldu.

Kısa sürede baskısı biten bu eseri, genişleterek aynı sistematik içinde tekrar bastırmak yerine, Haşgeş’inden Kaymağına, Horan’ından Heybeli’ye, Kırk göz Köprüsü’nden Eber Gölü’ne, Yazar’ından Çizer’ ine kadar Bolvadin’e ve Bolvadinliye ait her türlü bilginin yer aldığı bir “BOLVADİN ANSİKLOPEDİSİ” hazırlamak da yine, Türkiye Yazarlar Birliği Eski Genel Başkanı İbrahim Ulvi YAVUZ ağabeyimize kısmet oldu.15’in üzerinde roman, hikaye, inceleme ve hatıra kitabına imza atan bu büyüğümüzün hazırladığı ansiklopedi, güncel ve nostaljik Bolvadin resimleriyle birlikte 400 sayfayı buldu ve 844 maddeden oluştu. ”İlimden İrfana, Sanattan Siyasete Bir Kültür Beldesi BOLVADİN ANSİKLOPEDİSİ” adıyla yayımlanan bu eserde, Bilim, Sanat, Siyaset, Din Adamı ve Yöneticilerle birlikte Bolvadinimizin tarihi ve kültürel zenginlikleri de yer aldı.

30 yıldır büyük bir emek ve titiz bir çalışmayla hazırlanan bu eseri, yayın hayatına kazandırmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Böylece Bolvadin’imizin tanıtılmasına, başta bürokrasi, bilim ve sanat olmak üzere hayatın her kademesinde başarılı hizmetler veren, değerli büyüklerimizin bilinmesine; çoluğumuza-çocuğumuza, memleketimizin görülmesi, tanınması gereken her yerini, tüm güzelliklerini detaylı bir şekilde anlatan bir kültür mirası bırakılmasına vesile olduğumuza inanıyoruz.

Bolvadin’imizin tanıtılmasına ve ailemize kültürel bir miras bırakmamıza vesile oldukları için, bu eserin basımında katkı sağlayan “TPAO ‘da Çalışan Bolvadinli” hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyoruz.

 

Kitap hakkında Görüş,Eleştiri ve Teşekkürlerinizi iletmek için

İLETİŞİM BİLGİLERİ

 

İBRAHİM ULVİ YAVUZ

Bolvadin Ansiklopedisi Yazarı

Bolvadinliler Dayanışma Vakfı(BOLDAV) Kurucu Üyesi

Türkiye Yazarlar Birliği(TYB) 2.Başkanı

 

Mail 1: [email protected]

Mail 2 : [email protected]

Link   : http://www.tyb.org.tr/yazarlarimiz/ibrahim-ulvi-yavuz.html

 

İBRAHİM ULVİ YAVUZ ÖZGEÇMİŞ

Yönetici,Yazar, Romancı ve araştırmacı olan Yavuz, 1942 yılında Bolvadin'de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi burada okudu. Askerlik dönüşü Bolvadin Maliyesi’nde görev aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda memurluk, şeflik; Başbakanlık ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Özel Kalem Müdür Yardımcılığı, Sağlık Bakanlığında Müşavirlik ve Özel Kalem Müdürlüğü yaptı. 1999 yılında Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevinden emekli oldu. 
Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Yazı hayatına şiirle başladı, hikâye ve romana yöneldi. Şule, Oku, İslam, Hilal, Hakses, Köprü, Kadın ve Aile, Diyanet dergilerinde şiir, hikaye ve düz yazıları yayınlandı. 
Yeni Devir, Milli Gazete’de romanları tefrika edildi. Bolvadin 1. Kaymak Şenliklerinde “Kıyam Vakti” adlı romanı ile Özel Jüri Ödülü aldı. Eseri Bolvadin İmam-Hatip Lisesi öğrencileri tarafından piyes haline getirilerek sahnelendi. 
Bolvadin 3.Kaymak Şenlikleri hikâye yarışmasında "Beddua" isimli hikâyesi ile birincilik aldı. Gençlik Dergisi tarafından “1996 Yılı En Başarılı Romancısı” seçildi. 
Bolvadinliler Dayanışma Vakfı'nın (BOL-DAV) kurucuları arasında yer aldı ve Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkanlığı ve Yardımcılığı yapmıştır. Halen Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı 2.Başkanıdır.
Evli üç çocuk babasıdır. 

ESERLERİ
Roman: 
Dikenli Yollar (1976)
Çalkantı (1978)
Korkunun Bedeli (1980)
Baharı Beklerken (1984) 
Son Kavşak (1984) 
Kıyam Vakti (1984) 
Hasretin İlk Durağı (1989) 
Gönlüme Cemre Düştü (1991) 
Düşlerin Rengi Soldu (1993) 
Dört Mevsim Ölüm (2002) 
Hikaye: 
Küllenmiş Acılar (1990)
Sadeleştirme: 
Sarı Esirler-Roman (P. S. Buck’dan-1990)
Suç ve Ceza-Roman (Dostoyevski’den-1992)
İnceleme:
Ana Hatlarıyla Türkiye’de Roman Sanatı ve Gelişimi Üzerine Bir İnceleme (1999)
Bolvadinli Bilim, Sanat, Siyaset, Din Adamı ve Yöneticileri (2010)
İlimden İrfana, Sanattan Siyasete Bir Kültür Beldesi Bolvadin Ansiklopedisi (2014)
Hatıra: 
Mavi Defter-Bürokrasi Hatıraları (2002)

 

Editör: Haber Merkezi