Bolvadin Adliyesi Çalışanlarından Geleneksel Aşure Günü Etkinliği

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde Muharrem ayı dolayısıyla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Komisyonu Başkanlığı’nın organizasyonu ile geleneksel aşure programı düzenlendi.

Etkinlikte Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turhan ile Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, adliyeye gelen vatandaşlar ile personele kendi elleriyle aşure ikram etti.Bolvadin Adliye Sarayı önünde düzenlenen etkinliğe Bolvadin Kaymakamı Ayhan Akpay, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, İlçe Emniyet Müdürü hakimler, Cumhuriyet Savcıları, adliyede görev yapan personel ile vatandaşlar katıldı.

 Hazırlanan bin 500 kişilik aşure, adliyeye işi için gelenler, caddeden geçen vatandaşlar ve öğrenciler tarafından kısa sürede tüketildi. Etkinliğin ardından bir açıklama yapan Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan Muharrem ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına katkı sağlamak amacıyla aşure günü düzenlendiklerini belirterek, millet olarak barış, huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam etmesi temennisinde bulundu.iha-mynet

Editör: Haber Merkezi