BAŞPEHLİVA​N BALABAN, KAYMAKAM CANATAN'I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
2013 yılı Tarihi Kırkpınar Güreşleri Başpehlivanı İsmail Balaban Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan'ı makamında ziyaret etti.
23 NİSAN GÖSTERİLERİ İÇİN BOLVADİN'DEKİ MİNİK ÖĞRENCİLERE DERS VERDİ
Bolvadin Alparslan Ortaokulu Müdürü olan amcası Ferhat Balaban ile birlikte Kaymakam Canatan'ı ziyaret eden Başpehlivan Balaban, Kaymakam Canatan'ın daveti üzerine 23 Nisan gösterilerinde ata sporumuz güreşi miniklere tanıtmak için hazırlanan bir program nedeni ile minik güreşçilere ders vermek için bir süredir Bolvadin'de bulunuyordu.
Balaban'ın eğitiminden geçen minik güreşçiler 23 Nisan gösterilerinde Bolvadin'de kıspet giyerek gösteri sunacaklar.
BAŞPEHLİVAN İSMAİL BALABAN KİMDİR?
Antalya İli Elmalı İlçesinin Akçay köyünde çiftçilik yapan Hasan-Ümmü Gülsüm Balaban çiftinin ikiz çocuklarından olan İsmail Balaban kendisi gibi güreşçi olan ikizi Turan Balaban ile birlikte 1988 yılında dünyaya geldi. Küçük yaşta güreşe merak salan Balaban ikizler, 17 yaşındayken eski yağlı güreş pehlivanlarından Ziya Talan'ın kendilerini keşfetmesiyle güreşi profesyonel olarak yapmaya başladı.
Hafta sonları ilçedeki elma bahçelerinde hamallık yapan ikizler, hafta içi de buradan kazandıkları para ile hem eğitimlerini hem de güreş hayatlarını sürdürdü. Antalya'nın çeşitli yerlerinde düzenlenen güreş müsabakalarına gitmek için geceleri kamyonlara saman balyaları yükleyen, yaşıtlarına göre daha iri vücutları nedeniyle ağır işlerde çalışan İsmail ile kardeşi Turan Balaban, Konyaaltı Belediye Spor Kulübü çatısı altında çıktıkları çayırlarda rakiplerine sahaları dar etti.
Zor şartlarda güreşe devam eden Balaban ikizleri, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ilgisi ve güreş sever iş adamlarının desteği ile art arda şampiyonluklar kazanmaya başladılar.
5-7 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleşen, 652. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Turan Balaban küçük orta, ikizi İsmail ise baş kategorisinde er meydanına çıktı. Turan Balaban büyük bir talihsizlik sonucu 7. turda elenirken, İsmail Balaban, Şaban Yılmaz ve Recep Kara gibi efsane güreşçileri eleyerek finale yükselmeyi başardı. Finalde son 2 yılın şampiyonu yine Antalyalı, Ali GÜRBÜZ ile karşılaşan İsmail Balaban, zorlu geçen müsabakanın sonunda 2. olarak büyük bir başarıya imza attı. İsmail Balaban, halen Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2'nci sınıfı öğrencisi.
Bolvadin Postası
Editör: Haber Merkezi