BAŞKAN KAYACAN: "BOLGİYSAN​'DAN İŞÇİ ÇIKARTACAĞ​IZ"
Çiftçi Malları Koruma Dairesi seçimleri için olağanüstü toplanan Bolvadin Belediye Meclisinde seçimlerin arkasından geçilen gündem maddelerinde önemli kararlara imza atıldı.
BAŞKAN YARDIMCISI ÖDENEĞİ KARARA BAĞLANDI
Gündem gereği Belediye Başkan Yardımcılığı'na atanan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kullap'ın 5393 sayılı kanuna göre maaş ödeneğinin görüşülmesi esnasında başkan yardımcısı ve aynı zamanda meclis üyesi olan Mustafa Kullap görüşme sırasında meclis salonu dışına çıkarak görüşmeye katılmadı. Yapılan oylamada ise başkan yardımcısı maaşının başkan maaşının 2/3 oranındaki kanuni sınırın en üst kademesinden ödenmesine oy çokluğu ile karar verildi. Oylamada MHP'li meclis üyeleri çekimser oy kullandılar.
KAYACAN: "BİR BAŞKAN YARDIMCISI DAHA ATAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"
Belediye Başkan Yardımcılığı ataması konusunda meclise bilgi veren başkan Kayacan, Mustafa Kullap'ın teknik konularda görev yapacağını, ayrıca idari konularda görev yapması için kamu tecrübesi olan bir başkan yardımcısının da görevlendirilmesi için isim arayışında olduklarını belirterek görevi kabul eden meclis üyesi Mustafa Kullap'a teşekkür etti.
Daha sonraki gündem maddesi olan 2012 yılında üye olunan Mahalli İdareler İşverenler Sendikası (MİS) üyeliğinden ayrılma maddesi ise oybirliği ile kabul edilerek karara bağlandı. Belediye'nin böylelikle yıllık 3 bin 500 TL olan yıllık aidat ücretinden kurtulacağı kaydedildi.
KAPLICA ODA FİYATLARINDA İNDİRİME GİDİLDİ
Gündemin son maddesi olan Heybeli Termal Tesisleri oda fiyatları konusunda ise 25 Temmuz 2014 Ramazan Bayramı arefe gününe kadar indirim yapılması konusu oybirliği ile karara bağlandı. Yeni uygulama ile 7 gün ve üzeri oda kiralama ücretleri ile hafta için 2 gün ve üzeri oda fiyatlarında % 35'e varan indirimler uygulanacak. Bu uygulama ile kaplıcanın doluluk oranının artırılması planlanıyor.
"BOLGİYSAN'DAN İŞÇİ ÇIKARTACAĞIZ"
Gündem maddelerinin görüşülmesi sonrasında kaplıca işletmesinin zarar ettiği konusunda bilgi veren Başkan Kayacan; "Kaplıca ile ilgili 2010 yılı dahil son 4 yıldaki zarar ortada. Bu zararı azaltmak için yaraya neşter vuracağız. Üzülerek söylemek isterim ki Bolgiysan dahil Belediyenin toplam personeli 250 kişi civarında. Bolgiysan'ın şu an itibarı ile personeli 105 kişi görünüyor. Çöp toplama hizmetinde çalışanlar hariç, özellikle son aylarda işe alınanlardan başlamak üzere ihtiyaç fazlası personelle önümüzdeki hafta itibarı ile yollarımızı ayıracağız. Burada kesinlikle siyasi değil, ihtiyaç fazlası personel ilgili karar alacağız. İşçi çıkartmak hiç istediğimiz bir şey değil, ama buna mecburuz" diyerek Bolgiysan A.Ş. kadrosunda çalışan personellerle ilgili son derece önemli bu kararı meclis üyeleri ve basın mensupları ile paylaştı.
Belediye Meclis kararı ile Kaplıca Oda Fiyatları ise şu şekilde düzenlendi:
ODA TİPİ              ŞU ANKİ FİYAT                İNDİRİMLİ FİYAT         7 GÜNLÜK FİYAT
500 EVLER             55,00 TL                             40,00 TL                         250,00 TL
400 EVLER             65,00 TL                             55,00 TL                         300,00 TL
300 EVLER             70,00 TL                             60,00 TL                         350,00 TL
200 EVLER             100,00 TL                           75,00 TL                         450,00 TL
Hafta içi     : Pazar giriş, Cuma çıkış indirim uygulanacak günler.
Hafta sonu : Cuma giriş, Pazar çıkış normal tarife uygulanacak
Not: 7 günün üzerindeki kullanımlarda ikinci 7 gün tamamlanmadığı takdirde ilave günler günlük indirimli fiyatlardan ücretlendirilecektir. İndirimler en az 2 günlük hafta içi kullanımlarda geçerlidir. Fiyat tablosu 25 Temmuz 2014 (Ramazan Bayramı arefe) gününe kadar geçerlidir
Bolvadin Postası
Editör: Haber Merkezi