Bakan Eroğlu: “Kahraman şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ağrı'daki 7 korucu, 2 asker ve bir emekli köy korucusunun şehit edildiği terör saldırısına ilişkin, "PKK terör örgütü Tendürek Dağ'ında operasyon yapan askerlerimize ve korucularımıza vur-kaç taktiği ile saldırı düzenledi ama bunlar hiç bir zaman cezasız kalmayacaktır. Askeri birliklerimiz bunları takipteler, jetlerimiz takipteler. Kahraman şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak." dedi.
 
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki bayramlaşma merasimine katılan Bakan Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin aslında milleti, vatanı yok etme ve işgal altına alma projesi olduğunu söyledi.
 
Buna karşın halkın FETÖ hainlerinin kullandığı tankların önüne kendini atarak göğsünü siper ettiğini ifade eden Eroğlu, "Ben gerçekten onların akıllarına da şaşıyorum. Gönüllerini, kalplerini ve akıllarını Pensilvanya'daki sapık inanış sahibi olan bu kişiye bağlamışlar. Bir dolara akıllarını satmışlar. Bunu anlamak mümkün değil. Maazallah bunların girişimi başarılı olsaydı, Türkiye'nin hali Suriye'nin halinden daha kötü olurdu. Dolayısıyla Allah bu milleti seviyor, büyük bir badireden kurtardı." diye konuştu.
 
Ağrı'daki terör saldırısı
 
Eroğlu, gazetecilerin, Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri sınırları arasında bulunan Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıya ilişkin sorusu üzerine, "PKK terör örgütü Tendürek Dağ'ında operasyon yapan askerlerimize ve korucularımıza vur-kaç taktiği ile saldırı düzenledi ama bunlar hiç bir zaman cezasız kalmayacaktır. Askeri birliklerimiz bunları takipteler, jetlerimiz takipteler. Kahraman şehitlerimizin kanları yerde kalmayacak. Orada şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Makamları cenneti ala olsun. Şehitlerimizin alilerine ve milletimize de sabır diliyorum." ifadesini kullandı.
 
-Tatilcilere uyarı
 
Tatil dönüşlerinin başlaması nedeniyle yollarda yaşanan yoğunluğun sorulması üzerine Eroğlu, sürücülere mola vererek seyahatlerini bitirmeleri uyarısında bulundu.
 
Özellikle Antalya'dan ve İzmir'den Ankara istikametine gitmek isteyenlerin yollarda yoğunluk oluşturacağını anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:
 
"Sürücülerin dinlenmeleri için Afyonkarahisar'daki İstiklal Tanıtım Merkezini açık tutuyoruz. Antalya ve İzmir'den gelenler için hemen yol üstünde. Orada çay ikramımız var. 5-10 dakika dinlendikleri zaman daha da rahat gideceklerdir. 10 dakika dinlenmek, bir çay içmek dikkati topluyor. Kazanın olmaması açısından dinlenmeleri, hatta İstiklal Tanıtım Merkezini de gezmeleri isabetli olur. Resmi açılışı henüz yapılmadı. Yeni açılacağı için gelen kişilerin tenkit ve teklifleri olabilir. O tenkitleri için de bir defter koyduk. Onları da iletirlerse çok isabet olur. Ayrıca yol kenarlarında piknik yerlerimiz, dinlenme alanlarımız var, oralara girebilirler. Sürücülerin aşırı hız yapmamaları, dikkatli olmaları lazım. Bir anlık dikkatsizlik, kazaya sebep olabilir. Vatandaşlarımız kendilerini düşünmüyorsa, çoluğunu çocuğunu düşünsün. Sayın Başbakanımızın bir sözü var; 'Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur' diye. Ben de aynısını tekrar ediyorum. Yol kurallarına ve kaidelerine uysunlar."
 
Eroğlu, buradaki törenin ardından kent merkezindeki İmaret Camisi'nde cuma namazını kıldı. Bakan Veysel Eroğlu, namazın ardından iş adamı Hakkı Sehribanoğulları'nın babaannesi Hacı Güner Sehribanoğulları için düzenlenen cenaze törenine katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi