Avrupa’da Bolvadin Rüzgarı Esti
 
Kısa adı EuBolder olan Avrupa'da Yaşayan Bolvadinliler Derneği 25 Aralık Pazar günü Almanya'nın Valldorf kentinde Avrupa'nın çeşitli ülkerinde yaşayan Bolvadinlileri bir araya getirerek bir ilke imza attı.
 
300'E YAKIN GURBETÇİ KATILDI
Düzenlenen geceye, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Bolvadin Kent Konseyi Başkanı Doç.Dr. Cantürk Kayahan, yerel basın mensupları ile birlikte Avrupa'nın çeşitli kentlerinde yaşayan 300'e yakın gurbetçi katıldı.
 
KARADAĞ: ORGANİZASYONU GELENEKSELLEŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ
Açılış konuşmasını Eubolder Dernek Başkanı Bayram Karadağ yaptı. Karadağ konuşmasında, 2009 yılında kurulan derneğin ilk defa böyle bir organizasyona imza attığına dikkat çekerek "geç kalınmış bir organizayon olmasına rağmen bundan sonra her yıl bu organizasyonu devam ettirerek geleneksel hale getirmeyi ve EuBolder'in yönetim ağını Avrupa'nın tüm ülkerine yaymayı düşünüyoruz" dedi.
 
KAYAHAN: HEMŞEHRİLİK DUYGULARI PEKİŞİYOR
Daha sonra söz alan Bolvadin Kent Konseyi Başkanı Doç.Dr. Cantürk Kayahan ise bu tip organizasyonların hemşehrilik duygularını pekiştirmede ve Avrupa'da yetişen genç neslin milli kültürümüze bağlı kalmasında önemli olduğunun altını çizdi.
 
KAYACAN: AYNISINI BOLVADİN'DE DE DÜZENLEMELİYİZ
Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ise Bolvadin Belediyesinin proje ve icraatlerinden bahsederek, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti ve bu organizasyonun bir ayağının da Türkiye'de yapılması için belediye olarak her türlü desteği vereceklerini kaydetti.
 
ÖZKAL: SÖZ KONUSU VATANSA, GERİSİ TEFERRUATTIR ANLAYIŞI İLE HAREKET EDİYORUZ
Son olarak konuşan Ak Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal ise "15 Temmuz'da milletimizi bir arada tutan birlik ve beraberlik ruhunun Avrupa'da yaşayan gurbetçilerimizde fazlasıyla olduğunu görüyorum. Buralarda yaşayan milyonlarca yurttaşımız ile, Türkiye'de yaşayan 79 milyon vatandaşımız ile söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışı içerisinde bir ve beraber olarak yolumuza devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın" diyerek sözlerini tamamladı.
 
Gece zeybek grubunun gösterileri, organizasyona katkıda bulunanlara plaket takdimi ve "Gurbette Bolvadin" konulu panel oturumu ile sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi