Başarının sevinci çalışmaya ve sık sık Başarı duası yapılmasına bağlıdır.

Elbette ki bir işi başarmak için çalışmak gerekir. Bu çalışmaya birde başarmak için Allah’tan yardım istemek gerekir. Bu işte kişinin adım atacağı bir adım, başarı sağlaması, aldığı görevi layığı

ile yerine getirebilmesi için atacağı ilk adım çalışmak olmalıdır. Atıldığın işin ve almış olduğu görevin kurallarına mutlaka uyulmalıdır. Ayrıca atıldığı işte ve görevde başarı sağlanabilmek için Allah-u Teâlâ’dan canı gönülden yardım istenmelidir. Yeni başlanacak işe mutlaka Euzü Besmele ile başlanmalıdır. Ben başarmak isteği ile yaptığım her çalışmada bu yolu izledim.

 

İnsanların en çok duasının kabul olacağı vaktin sabah namazı ve Cuma namazında olduğunu Cuma günü hocanın verdiği hutbe sonunda yaptığı duaya amin diyerek kendi isteklerimi sayarak amin derim. Bunu okuduğum kitaplardan ve dinlediğim hocalarımızın derslerinden öğrendim. Her duama aile fertlerine, yakın ve uzak akrabalarıma tanıdık eş-dostlara ve özellikle torunlarıma dua ederim.

 

Diyeceksiniz ki duaların kabul oluyor mu? Olanlara şükrediyorum, olmayanlara da kabulü için dua etmeye devam ediyorum. Torunlarım bana “Dede bugün yazılım var bana dua et olur mu?”sözüne “Ben dua ederim ama duamın kabul olması için senin de çalışman gerekir.Hiç çalışmazsan dua ile başarı kazanamazsın.Çalış sonra başarı için dua edelim.”diye cevap veririm.Ama yine de onlar için duaları eksik etmem.Torunlarımın her karne alışlarında başarılı başarısız notlarına bakar “Bakın  bu başarılı derslerinize çalışmışsınız sonra yapılan dua sonrası notunuz iyi olmuş.iyi çalışmadığınız dersinizin notuna dua edilmesi fayda etmemiş.”derim.Geçen yıl çok başarılı olamayan  büyük torunum bu yıl  teşekkür,takdir belgelerinin yanında  sınıfında tek olarak onur belgesi aldı.Elbette ki bu başarıyı onun kazanması bizi sevindiriyor.İnsanın gözleri yaşarıyor.Elbette ki bu mutluluk gözyaşı oluyor.

 

Son sözlerim tüm çocuklarımızın iyi çalışmalarını ve başarılı olmalarını diliyorum ve bu 15 günlük tadilde ders çalışmasanız da en az bir iki kitap okuyun diyerek sevgi saygılar sunuyorum. Aydedeniz Ayhan Kalkan

 

DUA ÖRNEKLERİ

 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in sahabeye öğrettiği başarı duası

 

Okunuşu

 

”Allahümme inni es’elükes-sebate fil-emri ve es’elü azimete’r-ruşdi. Ve es’elüke şükra ni’metike ve husne’ıbadetike. Ve es’elüke lisanen sadikan ve kalben selimen. Ve e’uzü bike min şerri mata lemü. Ve es’elüke min hayri ma ta’lemü. Ve estağfiruke mimma ta’lemü. İnneke

 

Allah’ım! Senden dinde sebat etmeyi istiyorum ve doğruluğa azmetmeyi istiyorum. Nimetine şükretmeyi ve sana güzel bir şekilde ibadet edebilmeyi istiyorum. Doğruyu konuşan bir dil ve eğrilikten uzak bir kalp diliyorum. Allah’ım! Senin bildiğin her çeşit şerden sana sığınıyorum. Bildiğin bütün hayırları senden istiyorum. Bildiğin günahlarımdan dolayı senden bağış diliyorum. Şüphesiz Sen gayıpları bilensin.”

 

Bir işe atılırken ya da göreve başlanırken şu şekilde de dua edilebilir;

 

”Rabbi yessir ve la tüassir Rabbi temmim bil-hayr (Rabbim! İşimi kolaylaştır, zorlaştırma! Rabbim! İşimi hayırla sonuçlandırabilmeyi nasip eyle.”

 

Hz. Ebu Bekir Peygamber Efendimiz’in bir işe başladığında şu şekilde dua ettiğini bildirmiştir:

 

Okunuşu

 

”Allahümme hır li vehter li”Anlamı “Allah’ım! Bu işi bana hayırlı kıl ve bu işi bana nasip eyle!”

 

Başarı Duası Okunuşu

 

”Rabbena atina min ledünke rahmeten ve heyyi lena emrina raşeden.”Anlamı”Rabbimiz! Katından bize rahmet ver ve işimizi kolaylaştır, bizi başarıya ulaştır.

 

Başarı Duası Okunuşu

 

Bismillahirrahmanirrahim

 

”Rabbişrahli sadri ve yessirli emri Vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli.”

 

Anlamı

 

Ey Rabbim! Göğsümü aç, genişlet ve işimi kolaylaştır. Dilimde var olan düğümü çöz de, anlasınlar beni.