Bağış’tan Kılıçdaroğlu’na: “Keşke Takoz Olmasa”


 
Referandumda “Hayır” oyu vereceğini açıklayan CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Keşke Sayın Kılıçdaroğlu takoz olmak yerine yapıcı olsaydı ve sürece katkı vermek isteseydi” diyen Egemen Bağış, “Adamcağız, daha evvel de tuttu, “Somali’ye gideceğim” dedi, Cumhurbaşkanımıza özendi. Ama Kenya’ya gitti. Döndüğünde “Somali’de gördüklerim” diye anlattı, farkında bile değildi gittiği yerin Kenya olduğunu. Oy kullanması gereken en tabi demokratik görevini yapamadı, seçmen kaydını yapmayı unutmuştu. Oy kullanmayı dahi beceremedi. Sigortalarla ilgili performansı belli zaten. Kendi torununu bile 1 yaşındayken sigortalı yapmaya kalktı. Allah onu CHP’nin başından eksik etmesin. Bu millet, CHP deyince siyah beyaz televizyonu hatırlıyor. “Kaynana dırdırı” diye bir laf vardır. “Kaynana dırdırı” deyince akla CHP geliyor artık.” diye konuştu.
İç Savaş Yaşanmaması için “Evet” Demeliyiz
 
Paketin içerisinde 18 madde olduğunu ve “Evet” demek için de en az 18 sebep olduğunu ifade eden Egemen Bağış, “Ama bu 18 sebebin dışında, Türkiye’yi güçlendirmek için, istikrara kavuşturmak için, Türkiye’de bir daha fitne, iç savaş yaşanmaması için “evet” demeliyiz” ifadelerini kullanarak, referandumdan en az yüzde 65 oy çıkacağını tahmin ettiğini söyledi.
 
Bu Millet Hollanda’nın İtinden Atından Korkacak Değil !
 
Hollanda ile yaşanan krize de değinen Egemen Bağış, “Bunların hesap etmediği bir şey oldu. 15 Temmuz akşamı tanklardan korkmayan, F-16’lardan korkmayan, açılan ateşlerden, silahlardan korkmayan bu millet, Hollanda’nın itinden, atından korkacak değil.” Şeklinde konuştu.