AK PARTİ’DE DEĞİŞİM!..

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam Cumhurbaşkanı TayyipErdoğan’la yaptığı görüşmeden, birlikte çalışamayacakları kararı çıktı.
Davutoğlu, bugün toplanacak MYK’dan sonra, genel kurul kararını açıklayacak.
Olağanüstü genel kurulun 29 Mayıs Pazar günü Ankara Arena’da yapılacağı yönünde duyum var.
27 Ağustos 2014'te genel başkanlığa seçilen Davutoğlu’nun olağanüstü kongrede aday olmayacağı konuşuluyor.
Genel başkanlık için; Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş, Bekir Bozdağ ve Mehmet Müezzinoğlu'nun isimleri ön plana çıkıyor. Berat Albayrak’ın aday olabilme ihtimalinin bulunduğu da, konuşuluyor..
*********
Davutoğlu’nun, genel başkanlığa seçilmesinden ve başbakan olma sürecinden sonra: MKYK ve bakanlar kurulunun açıklandığı günden birkaç ay sonraydı… Ufukta, olağanüstü bir kongre ve genel başkan değişikliği olabilir, 2016’nın yaz aylarında sürpriz olma ihtimali yüksek dediğimde, çok kişi karşı çıkmıştı…
Siyaseti iyi gözlemleyenler; halk tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanının vakit geçirmeden fiili olarak başkanlık sistemine geçmek istemesi, bunun için yapılacak anayasa değişikliğinin veya referandumun biran önce gerçekleşmesini talep etmesinin, en tabi hakkı olduğu yönünde hemfikirdi..
Öte yandan; Ak Parti’nin seçimlerde elde ettiği başarıdaki en büyük faktörün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olduğu, genel kanıydı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve başladığında açık ve net olarak; halkın oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak partili cumhurbaşkanı olabileceğini ifade etmiş ve Ak Parti üzerinde etkili olacağının mesajını vermişti.
Bu nedenle, Ak Parti’nin değişime gitmesi sürpriz değildir.
Ak Parti, kurumsallaşmış bir partidir..
Genel kurulda tek aday çıkacak ve delegelerin tamamına yakının oyunu alacaktır..
Bu arada: Davutoğlu kriz yaratmamak için istifa etmeden kongreye gitmesi ve aday olmaması, takdire şayandır..Ak Parti'ye gönülden bağlı olduğunun delilidir. Tüm Ak Partililer Davutoğlu'na teşekkür etmeldir.
Hayırlısı olur, İnşallah..
******** 
Ülkede gündem o kadar hızlı değişiyor ki, yerel konuları atlıyoruz..
Çakmacılar, tefeciler meydanı boş buldu, cirit atıyor..
E haliyle bizde dokunmaya başlayacağız..