Zeybek’ten Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, 94 yıl önce Türk milletinin geleceğini belirleyebilme adına çok önemli bir adım attığını belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ prensibiyle, yokluğun, güçlüğün ve umutsuzluğun en yoğun olduğu bir dönemde açılan TBMM milletinin geleceğini aydınlatan, kurtuluş hareketinin yurt geneline yayılmasını sağlayan büyük uyanışın en önemli adımı olmuştur” dedi.
Zeybek, TBMM’nin kuruluşunun 94. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada TBMM’nin açılışı ile birlikte toplumun düşünce ve duygularını yansıtan halk egemenliğine dayalı, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını söyledi.
Zeybek mesajında şunları ifade etti:
“23 Nisan 1920 tarihi TBMM’nin açılış tarihini olmakla beraber aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olması açısından da öneme haiz bir tarihtir. Büyük askeri zaferleri kazanmanın yanında cumhuriyeti ilan edip akabinde demokrasiyle taçlandıran TBMM, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı tarihi kararlarla milletimizin makus talihini değiştirmiştir. TBMM bu yönüyle de demokrasimizin ve bağımsızlığın sembolü haline gelmiş, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesi de Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturmuştur. 23 Nisanın önemine dikkat çeken Atatürk de bu önemli günü Türk milletinin geleceği olan çocuklara armağan etmiştir. Dünyada 23 Nisan'dan başka çocuklara armağan edilen hiçbir bayram yoktur. Devletimizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine yükselme hedefinin gelecekteki bekçileri, milletimizin aydınlık yarınlarının kucaklayıcısı çocuklarımız, en büyük zenginliğimiz ve umudumuzdur. Bu vesileyle, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinde hayatını kaybetmiş aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurucu üyelerini minnet, şükran ve saygıyla anıyor, çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”
Editör: Haber Merkezi