Zafer Havaalanı ne zaman açılacak?
Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’a hizmet vermesi beklenen Zafer Havaalanı’nın 29 Ekim 2012 Cumhuriyet bayramında açılacağı deklare edilmişti. Ancak dün açılış yapılmadı.
Başta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olmak üzere, Afyonkarahisar ve Kütahyalı siyasi ve bürokratların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılacağı müjdesini verdikleri Zafer Havaalanı’nın bugün açılması ve ilk uçuşun gerçekleşmesi bekleniyor. Bu açıklamalar resmi olmamasına rağmen, yetkili ağızlar tarafından açılış tarihi olarak hep 29 Ekim 2012 tarihi telaffuz edildi.
Yap-işlet-devret modeliyle Türkiye’de yapılan ilk havalimanı olan Zafer Havaalanı Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak bölgesine hizmet verecek. Yapımcı firma ile yapılan sözleşmeye göre 2013 yılında hizmete alınması planlanan ancak açılışı bir yıl erkene alınan Zafer Havaalanı 130 milyon dolara mal oldu.
İNŞALLAH CUMHURİYET BAYRAMI’NDA
afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da daha önce katıldığı bir toplantıda, Zafer Havaalanı’nın Afyonkarahisar turizmine son derece yararlı olacağına dikkat çekerek “Zafer Havaalanı,inşallah 29 Ekim’de açılıyor. İlk uçağı da Brüksel’e indirecekler. Arabayla oteller bölgesine yarım saat bile değil. Yolların da standartı yükseliyor. Ankara bağlantılı hızlı tren de ihaleye verildi. Hazlı tren, Avrupa’daki gibi pahalı olmayacak. Emirdağ’a da durak koyacaklar” şeklinde konuşmuştu.
 
Editör: Haber Merkezi