Yusuf Nar: "Türk’ün yaşadığı her yer ilgi alanımız"

Turan Kültür Derneği Afyonkarahisar İl Temsilciliği basın mensuplarıyla bir araya geldi
Turan Kültür Derneği’nin Türk Kültürünü yaşamak ve yaşatmak için mücadele ettiğini belirten İl temsilcisi Yusuf Nar, bu nedenle gençlerle ve toplumun değişik kesimleriyle sık sık biraraya gelerek akademisyenler eşliğinde toplantılar düzenlediklerini söyledi

Turan Kültür Derneği İl Temsilciliği ve Afyonkarahisar'da görev yapan basın mensupları kahvaltıda biraraya geldi. Dernek İl Temsilcisi Yusuf Nar, Temsilcilik üyeleri Birol Kılınç, Mehmet Yavuz, Arzu İzgördü ve İsmail Akgül ile ilimizde görev yapan çok sayıda basın mensubu ülkü ve dünya genelinde yaşanan olaylar hakkında fikir alış-verişinde bulundular.
TÜRK'ÜN YAŞADIĞI HER ALAN İLGİ ALANIMIZ
Turan Kültür Derneği'nin çalışmaları hakkında bilgi veren veren İl Temsilcisi Yusuf Nar, “Adriyatik Denizi'nden Çin Seddi'ne kadar Türk'ün yaşadığı her yer Turan Kültür Derneği'nin ilgi alanına girmektedir. Bizlerle her hafta Cuma günleri düzenlediğimiz toplantılarda Türk kültürü ve tarihimizle ilgili akademisyenler eşliğinde bilgiler veriyoruz. Üyelerimiz düşüncelerini aktarırken akademisyenlere konular üzerinde sorular sorabiliyor. Verimli toplantılarımız düzenli olarak devam edecektir. Ayrıca bu yıl Hoca Ahmet Yesevi Yılı ilan edildiği için ilimizde Yesevi'nin Türk kültürüne verdiği katkılar üzerine konferans düzenleyeceğiz” dedi.
MUSUL BİZİM SORUNUMUZDUR
Olası Musul Operasyonu hakkında da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nar, “Musul, Kerkük tarih boyunca Türklerin yaşadığı yerlerdir. Bu bölgelerde milyonlarca Türk yaşamaktadır. Dolayısıyla Türkiye'nin Musul konusunda aldığı rol doğrudur. Bizlerde operasyonu yakından takip ediyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi