YURDUNUSEVEN’İN İSTANBUL’UN FETHİ KUTLAMA MESAJI
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İstanbul’un fethinin 563 yılı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Yurdunuseven, Peygamber Efendimiz (sav)’in övgüsüne mahzar olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethetmek içir gemileri karadan götürdüğünü söyledi.
 
Fatih Sultan Mehmet Han’ın 1453 yılında İstanbul’u fethederek imkansızı başardığını ifade eden İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, fethin üzerinden 563 yıl geçmesine rağmen millet olarak mutluluğunu ve sevincini yaşadığını dile getirdi. Fatih Sultan Mehmet Han’ın Peygamber Efendimiz (sav)’in övgüsüne mazhar olduğunu da dile getiren Yurdunuseven, İstanbul’un Fethi’nin Türk milletinin en önemli zaferlerinden olduğunu belirtti. Gelecek kuşaklara aktarılmaya devam edecek olan İstanbul’un Fethi’nin önemi adalet ve doğruluğunda timsali olarak görüldüğünü vurgulayan Yurdunuseven, AK Parti’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini koyarak aydınlık yarınlara Türkiye’yi hazırladığını dile getirdi.
 
ZEKASI VE AZMİ BİZLERE ÖRNEK OLUYOR
Fatih Sultan Mehmet Han’ın zekası ve azminin her zaman örnek olmuş ve olmaya da devam edeceğini ifade eden İl Başkanı Yurdunuseven, “1453 yılında gerçekleşen İstanbul'un fethi, askeri bir başarının çok ötesinde siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden, en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu kutlu fetih, dünya tarihinin de en anlamlı hadiseleri arasındadır. Kahraman ecdadımızın mirası, kadim medeniyetimizin sağlam temellerini oluşturan hoşgörü, kardeşlik ve adalet gibi yüce hasletler, bugün de bizleri daha parlak yarınlara ulaştıracak en büyük gücümüzdür. Aşılmaz surlara, denize çekilen zincirlere, yardıma gelen Haçlılara rağmen yılmayan Fatih Sultan Mehmet’in kararlılığı, gemileri karadan yürüten zeka ve azmi örnek olmuş ve olmaya da devam edecektir. Ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine milletimizle birlikte taşıyacağız. Partimizin iktidara gelmesiyle birlikte başlayan hizmet ve yatırımlar artarak devam ederek, hedeflerimize ulaşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve şanlı ordusunu rahmetle, minnetle anıyoruz” dedi. 
 
Editör: Haber Merkezi