YURDUNUSEVEN’İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyet’in Türk milletinin ortak eseri olduğunu belirtti.
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93’üncü kuruluş yıl dönümü coşkusunun ilk günkü heyecanla ve şevkle sürdüğünü söyleyen İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, yaşanılan sıkıntıları birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geride bırakılacağını ifade etti. Yurdunuseven, “29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 93’üncü kuruluş yıldönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyet bayramı coşkusunu 7’den 77’ye hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 93 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır” diye konuştu.
 
MİRASA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda yaşamanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Yurdunuseven, Cumhuriyet’in milletin değişmeyen ortak değeri olduğunu hatırlattı. Yurdunuseven mesajında şu sözlere yer verdi; “Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir.  Önümüzdeki dönemde, ülkemizin diğer tüm kazanımlarıyla birlikte bu mirasa da, yine hep beraber sahip çıkmalıyız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum.”
 
CUMHURİYETİMİZ BİZİM VAZGEÇİLMEZ ESERİMİZ
Milletimizin vazgeçilmez eseri olan Cumhuriyet’e her zaman sahip çıktıklarını ve çıkmaya da devam edeceklerini vurgulayan Yurdunuseven, Cumhuriyeti korumak adına 15 Temmuz darbe girişimi esnasında milletin cesaretini ve ferasetini örnek gösterdi. Başkan Yurdunuseven, “FETO/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminde hainlere karşı dik durarak şehit olanlara da Allah’tan rahmet diliyoruz. 15 Temmuz’un ne kadar önemli olduğunu hep birlikte biliyoruz. Milletimizin feraseti ve cesareti hainlerin darbe girişimini yerle bir etmiştir. O gece darbeye karşı göğsünü siper eden, canlarını hiçe sayan 79 Milyon vatandaşımız tüm dünyaya bir birimize ne kadar bağlı olduğumuzu gösterdi. Bizleri bölmek ve parçalamak isteyenlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünemeyeceğini ve parçalanamayacağı bir kez daha milletimiz tüm dünyaya tankların, uçakların ve silahların karşısında durarak gösterdi. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bir kez daha bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum” dedi. 
 
Editör: Haber Merkezi