Aziz Şehitlerimiz Ve Kahramanlıklarıyla Her Zaman Gurur Duyuyoruz
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Kutsal değerler için kendisini hiç düşünmeden feda eden cesaret timsali gazilerimiz, Türk milletinin gönlündeki ayrıcalıklı yerlerini her zaman muhafaza edecektir" dedi.
Yurdunuseven 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için mücadele veren gazilerin, Türkiye’nin medar-ı iftiharı ve aynı zamanda vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri olduğunu söyledi.
Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın Türk milleti için bir vatan haline dönüşmesinin, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleştiğini ifade eden Yurdunuseven, vatanın bağımsızlığı uğruna canlarını ve kanlarını veren şehitlerin ve gazilerin hiçbir zaman ne millet ne de devlet tarafından asla unutulmayacağını söyledi. Yurdunuseven “Bugün, üzerinde özgürce yaşadığımız bu kutsal topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır. Bu bakımdan, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, medeniyetimizi daha da ileri seviyelere yükseltmek, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak da hepimiz için milli bir vazife olmalıdır” ifadelerini kullandı.
Yurdunuseven şunları belirtti:
“Bu amaçla AK Parti iktidarlarının büyük hassasiyeti şehit yakınlarımıza ve gazilerimize hak ettikleri değeri vermek, bize kutsal bir emanet olan şehit yakınlarımıza ve gazilerimize en iyi şekilde sahip çıkmak için çok sayıda düzenleme ve uygulama hayata geçirilmiştir. 2010 yılında yapılan halk oylamasıyla, vatandaşlarımızın desteği ile anayasamızda değişiklikler yapılarak şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için pozitif ayrımcılık getirilmiş ve bunun akabinde de şehit yakınları ve gazilerimiz için pek çok düzenleme hayata geçirilmiştir. Yapılan yasal değişikliklerle daha önce terörle mücadele sırasında şehit olanların yakınları ile gazilerimizin kendilerine bir istihdam hakkı verilmekteydi. AK Parti iktidarında, 6353 sayılı kanunla, istihdam hakkı birden ikiye çıkarılmış bununla yetinilmeyerek vazife ve harp malulü kapsamında olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara ise bir istihdam hakkı getirilmiştir. Gazilerimizin 25 yaşından küçük çocukları ile anne ve babalarına da ücretsiz seyahat hakkından faydalanma imkanını getirilmiştir. Vazife ve harp malulü kapsamında olup, faizsiz konut kredisinden yararlanamayanlara da bu imkan sağlanmıştır. Vazife malulü kamu görevlilerinin anne ve babalarına aylık bağlamada aranan muhtaçlık şartı kaldırılmıştır. Bu anlamlı gün aynı zamanda Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazilik’ unvanı verilmesinin de yıl dönümüdür. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum.”
Editör: Haber Merkezi