YURDUNUSEVEN, ‘VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİREN TEK İKTİDARIZ'

AK Parti’nin yatırım ve hizmet konusunda verdiği sözleri yerine getirdiğini ifade eden İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “AK Parti iktidarları döneminde bir yere atılan temele ikinci bir temel atıldığı görülmemiştir. Biz verdiğimiz sözü yerine getiren tek iktidarız” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı 55. İl Danışma Meclis Toplantısı yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Belediye Sosyal Tesislerinde yapılan İl Danışma Meclisinde gündemle ilgili konular görüşüldü. AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Keser’in gündemi okumasıyla başlayan Danışma Meclisi,divan heyetinin oluşmasıyla devam etti. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu’nun divan başkanlığını yaptığı Danışma Meclisinde divan üyeliklerini İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Okyar, Çay İlçe Başkanı Ali Çelikbaş, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Hatice Kurtulan ve İl Gençlik Kolları Üyesi Murat As yaptı.

 

TEMELİ ATTIĞIMIZDA BİTECEĞİ GÜNÜ SÖYLÜYORUZ

İl Danışma Meclisinin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, söz verip de yerine getiren tek iktidarın AK Parti iktidarları olduğunu ifade etti. Yurdunuseven, “AK Parti olarak iktidarda bulunduğumuz 12 yıllık dönem içerisinde yaptığımız bütün işlerde ne zaman bir şey söylemişsek, ne zaman neyi yapacağız demişsek, ne zaman bir temel atıp da tarihini belirtmişsek, hep yerine getirdik. Allah bizeler bunları nasip ediyor. Halkımıza verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Attığımız temelleri hayata geçmesi eskisi gibi 30 veya 40 yılı almıyor. Kısa süre içerisinde atılan temeller hizmete dönüşüyor. Bizim iktidarlarımız döneminde bir yere atılan temele ikinci bir temel atıldığı görülmemiştir. Biz söz verip de yerine getiren tek iktidarız” dedi.

 

KONGRELERİMİZ COŞKULU BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞİYOR

İlçe kongrelerini birlik ve beraberlik içerisinde devam ettiğini dile getiren İl Başkanı Yurdunuseven, Cumartesi günü yapılan Merkez İlçe kongresinin coşkulu bir şekilde gerçekleştiğini söyledi. Yurdunuseven, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği gibi Cumartesi günü coşkulu bir şekilde gerçekleştirdiğimiz Merkez ilçe kongremiz Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu katıldı. Kongremizde bakanlarımız birer konuşma yaptılar. Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ Beyin yaptığı konuşmanın tamamının çözülerek dağıtılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun dışında yaptığımız bütün ilçe kongrelerinde hep birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Bundan sonraki ilçe kongrelerimizde inşallah birlik ve beraberlik içerisinde devam edeceğiz. Biliyorsunuz 2015 seçimlerimiz bizim için çok önemli çok değerlidir. Hiçbir kimseyi küsmeye yada küstürmeye lüksümüz yok. Bu nedenle birlik sağladığımız her yerde kongrelerimize devam edeceğiz. İnşallah 1 Şubat tarihinde de Allah nasip ederse Sayın Başbakanımızın ve bakanlarımızın katılımıyla il kongremizi gerçekleştireceğiz.”

 

MESELE AĞAÇ DEĞİLMİŞ

Gezi parkında ağaç kesilmesini bahane ederek başlayan olayların 17-27 Aralık ve 27 Mart ile devam ettirildiğini anlatan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Şubat 2013 tarihinde başlayan gezi olaylarıyla bu güne kadar 17-25 Aralık ve 27 Mart’ta yaşadığımız darbe teşebbüsleri söz konusuydu. O zamanda söyledik yine de söylüyoruz. Bu bir ağaç meselesi değildi. Şubat 2013’te Taksim meydanındaki 3 veya 5 ağacın bir yerden bir yere nakledildiği çalışmayla ilgili yaygaralar koparıldı. Devletin polisine ve askerine karşı konuldu. Hizmet olarak yaptığımız kaldırım taşları sökülerek güvenlik güçlerimize atıldı. O günlerden bugünlere baktığımızda Yalova da her biri yüz yaşını geçmiş 180 ile 200 tane ağaç katledildi. Ama hiçbir kimse ağzını açmadı. Demek ki mesele ağaç değilmiş. Meselenin ne olduğu şimdi net olarak anlaşılıyor. Bu kesilen ağaçların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kesildiği ilgili belediye başkanı tarafından zikredildi. Bununla ilgili hiç ses çıkmadı. Demek ki mesele ağaç değilmiş. Bilindiği gibi kesilen ağaçların karşılığında Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu da 18 bin adet ağaç dikerek, bizim ağaç ne kadar önem verdiğimizi bir kez daha ortaya koyarak, meselenin ağaç olmadığını ortaya koymuş oldu” şeklinde konuştu.

 

ERDOĞAN’A BORÇLUYUZ

İl Danışma Meclis Toplantısında bir konuşma yapan İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, yapılan yatırımlardan ve hizmetlerden bahsetti. Özellikle ulaştırma alanında yapılan yatırımları dile getiren Sel, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; “Ulaştırma alanında yapılan yatırımlar ile özellikle kara yollarında duble ve bölünmüş yollar sayesinde ölümlü kazaların yüzde 75 oranında azaldığını öğrendim. Örneğin Ankara’ya giderken hiçbir şeyle karşılaşmadan bölünmüş yolda rahatça gidebiliyorsunuz. Duble ve bölünmüş yollarla can, mal ve zaman kayıpları önlendi. Bunları AK Parti’nin dışında başka bir partinin başarması mümkün değildi. Bunu da kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a borçluyuz. Hizmet ve yatırım alanında çok büyük mesafeler kat ettik. Geriye dönüp baktığımız zaman ülkemizin nerden nereye geldiğini görebiliyoruz. Ben bir işçi çocuğuyum. Eskiden hastane kuyruklarında bekler muayene olmaya çalışırdık. Ama maalesef akşama kadar sıranın gelmesini bekler muayene olmaya çalışırdık. Ama Allah’a hamdolsun ki bu gün artık hastanelerimiz 5 yıldızlı otel konforunda ve istediğimiz hekime muayene olabiliyoruz.”

 

12 YIL ÖNCE ÇÖP DAĞLARIMIZ VARDI

Danışma Meclisinde belediye başkanları adına bir konuşma yapan Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka, son 12 yılda yapılan yatırımların değişimin ve gelişimin öncüsü olduğunu belirtti. Başkan Alaka, “AK Parti hükümetleri göreve gelmeden önce bir Türkiye düşünün ve dünyanın en büyük kentlerinde biri olan İstanbul’umuzun o dönemki durumuna bakalım. İçme suyu olmayan adete akaryakıt istasyonları yerine içme suyu istasyonları olan, çöp dağları olan ve zaman zaman çöp dağlarının patlamasıyla da insanların öldüğü bir ülke düşünün. Artık böyle bir ülkeye 4. Dünya ülkesi mi dersiniz ne dersiniz bilmiyorum. Ama maalesef bize o gözle bakılıyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldi. Ne zaman ki Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, İSKİ Genel Müdürlüğü görevine geldi. İşte o zaman yerelde bir dönüşüm başladı. O gün bu gündür o ikilinin icraatları belediyelerin ilham kaynağı oldu. Artık ülkemizde bu tür problemler düşünülmüyor.Bu tür sorunlar yok ve bunlar için uğraşmıyoruz” dedi.

 

2004’DE SIKINTILI BİR BELEDİYE DEVRALMIŞTIK

3 dönem üst üste seçilerek Çobanlar Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Başkan Salih Alaka, 2004 yılında yığınla sıkıntısı olan bir belediye devraldığını hatırlattı. Alaka, şöyle dedi; “Bizde 11 yıl önce alt ve üst yapısı sıkıntılı olan bir Çobanlar devralmıştık. İçme suları doğru düzgün akmayan, çöp problemi doğru düzgün çözülmemiş, alt yapı ve kanalizasyon zaten iflas etmiş. Bütçesi yaklaşık 1.1 Milyon TL olan bir Çobanlar devralmıştık. Çok şükür 10 yılda yaptığımız hizmetleri ve yatırımları 10’a katladık. Bizde bütçemizi 10 Milyon TL’nin üzerine çıkartmayı başardık. Ayrıca kanalizasyonla ilgili problemimiz kalmadı. İçme suyuyla ilgili problemimiz kalmadı. Ben yine bu konuda SUKAP kapsamında ilçemizle birlikte 4 beldeye hizmet edecek bir Atık Su Arıtma tesisi inşa edilecek. Bununla ilgili yer teslimi yapılarak, önümüzdeki aylarda temeli atılacak.  Yapılan hizmetleri ve yatırımları milletimiz görmezden gelmedi. Hep gördü ki bizler buradayız. İnşallah bundan sonrada AK Parti hükümetleri 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini bizler görsek de görmesek de aynen devam ettirecektir ve ben buna inanıyorum. Kişiler tabi ki gelip geçicidir. Önemli olan bir düşüncenin, bir fikrin ve bir geleneğin devam ettirilmesidir. Bu gelenek milletin iktidarının devamıdır.”

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Yapılan konuşmaların ardından İl Danışma Meclis toplantısı basına kapalı olarak gerçekleşti. Toplantıya AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanvekili Dilek Hanım Çengel, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

Editör: Haber Merkezi