Yurdunuseven: “Referandum çalışmalarına hızlı bir şekilde başladık”
 
Her hafta Salı günleri parti binasında düzenlenen basın toplantısında yerel ve ulusal medya mensupları ile bir araya gelen AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.
 
İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu, Av. Hüseyin Sezen, Mustafa Ötken ve Süleyman Karakuş ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yurdunuseven, özellikle kuvvetler ayrılığına dikkat çekti. Yurdunuseven, “Öncelikle Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Geçtiğimiz hafta Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı dolayısıyla Genel Merkez’de idik. Burada bizlerin uygulaması gereken stratejilerle ilgili görüş alış verişinde bulunduk. Allah’ın izni ile Ar-Ge birimimiz çalışmalarına devam ediyor. Bu konuda halkımızı aydınlatıcı kitapçıklar basılıyor. 7 Şubat’tan sonra geniş bir faaliyetle halkımıza neden ‘Evet’ dememiz gerektiğini niçin evetti desteklediğimizi anlatacak toplantılar, konferanslar veya ev ziyaretlerimizle devam edecek. Ben her toplantıda anayasa değişikliği ile ilgili kısa kısa notları sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle sizlerle paylaşmak istediğim konu çok açık ve net olarak kuvvetler ayrılığı netleşecek. Şuan ki uygulama sisteminde TBMM’den çıkan yasa teklifleri bakanlar kurulundan geçerek tasarı halinde geliyor. Bunun istatistik oranlarına baktığımızda yüzde 98 oranında bakanlar kurulundan geliyor” dedi.
 
YASA TEKLİF ETME HAKKI YOK
Anayasa paketi içerisinde Cumhurbaşkanının yasa teklif etme hakkının olmadığını belirten İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasına şöyle devam etti; “Anayasa değişikliği teklifine hayır diyen HDP. Bize karşı iddia edilen bir söylenti var; Cumhurbaşkanı kararname ile federatif yapı oluşturacak şeklinde bir iddia söz konusu. Biz bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Öncelikle Anayasanın 126 ve 127’inci maddesinde bir ilin nasıl teşekkül edeceği ve yasa ile kurulacağı açıkça belirtilmiş. Dolayısıyla Cumhurbaşkanının yasa teklif etme hakkı olmadığı için böyle bir şey söz konusu değil. Burada şöyle bir yanlışlık olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu gün ülkeyi parçalamak istediğini açıkça söyleyen doğuda ve güneydoğu da bir Kürt devleti kurulmasını desteklediğini açıkça belirten HDP bu anayasa değişikliğine hayır diyor. 1980 öncesinde 5 binden fazla ülkücü ülkemizin bölünmemesi ve bekası için şehit veren MHP ‘Evet’ diyor. Demek ki biz doğru yapıyoruz. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere karşıyız, bölünmesine karşıyız. Hiçbir şekilde böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Bunu açık yüreklilikle de söylüyoruz. Daha öncesinde de vurguladığımız gibi tıkanan sistemin işlev bir hale gelmesi için değişikliğin gerekli olduğunu söylüyoruz.” İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasına gazetecilerin sorularını yanıtlayarak devam etti. 
 
Editör: Haber Merkezi