YURDUNUSEVEN, “MİLLETİMİZİN KARARINA SAYGILIYIZ”
 
18 yaşında milletvekili olan birinin 5 yıl sonra milletvekilliği bittiğinde emekli olacağı yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirten İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, “18 Yaşında milletvekili olan bir kişinin 23 yaşına kadar vekillik yapması sonrası 70 yaşına kadar maaş ödeneceği yolunda söylemler gündeme geliyor. Yanlış anlamayı düzeltmek istiyoruz. Emeklilik için belirli bir yaş ve prim sayısı gerekiyor” dedi.
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcıları Ahmet Yeşilırmak ve Hüseyin Tutumlu ile birlikte haftalık basın toplantısında yerel ve ulusal medya temsilcilerine parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Fırat Kalkan operasyonu kapsamında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim’e Allah’tan rahmet dileyen İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Sinanpaşa ilçemize bağlı Tınaztepe Beldemizden Süleyman Koçyiğit'in damadı Darıca'lı Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim El-bab operasyonunda şehit olduğunu büyük bir üzüntü içerisinde öğrendik. Öncelikle kendisinde başlamak üzere bu devlet ve millet için şehit olmuş, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. 10 Şubat günü cennet mekan 2. Abdülhamid Han’ın ölüm yıldönümü idi. Onu da tekrar rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
 
AFSİAD’IN TOPLANTISINA KATILDIK
Başbakan Yardımcı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte AFSİAD’ın düzenlediği toplantıya katıldıklarını söyleyen İl Başkanı Yurdunuseven, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un toplantıda Anayasa değişikliği halk oylaması ile ilgili önemli açıklamalar yaptığını hatırlattı. Yurdunuseven, “Geçtiğimiz hafta AFSİAD’ın düzenlemiş olduğu ‘Yeni Anayasa, Yeni Türkiye’ konulu programa Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş ve Bakanımız Veysel Eroğlu bey ile birlikte katıldık. Başbakan Yardımcımız programda çok güzel açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliği halk oylaması çalışmalarımıza Sandıklı ilçemizden start verdik. Artık nerede olursa olsun televizyon, radyo, basın toplantısı, bire bir veya toplu çalışmalar halinde devam edeceğiz.”
 
MİLLETİMİZ KARARINA SAYGILIYIZ
Milletin vereceğin kararın baş tacı olduğunu vurgulayan İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, “İnşallah halk oylamasında halkımızın neden ‘Evet’ demesi gerektiğini anlatacağız. Halkımız ne karar verirse, milletimiz ne karar verirse, başımızın tacıdır diyeceğiz. Ama biz neden ‘Evet’ denilmesi gerektiğini ve sonuçlarının ne olacağı halkımıza anlatacağız. Bu bağlamda Genel Merkez Kadın Kollarımızın 2. Bölge Teşkilat toplantısı İl Kadın Kollarımızın ev sahipliğinde gerçekleşti. Bu toplantıya ilimizin yanı sıra Antalya, Burdur, Isparta, Kütahya, Karaman, Konya İl Kadın Kolları Başkanları, Yürütme Kurulu Üyeleri ve İlçe Kadın Kolları Başkanları katıldı. Burada başkanlarımıza Anayasa değişikliği ve halk oylaması ile ilgili bilgiler aktardık” diye konuştu.
 
SOKAK İYİLEŞTİRMELERİ YAPILACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Milletvekili Hatice Özkal ile restorasyonu biten Taşhan’da incelemelerde bulunduklarını belirten Yurdunuseven, konuşmasına şöyle devam etti; “Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ve Milletvekilimiz Hatice Özkal ile restorasyonu tamamlanan kültürel değerimiz olan Taşhan’da incelemelerde bulunduk. AK Parti iktidarları bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada her türlü tarihi eserlere verdiği değeri gösterecek. Taşhan’da gerçekten güzel bir yapı ortaya çıkmış. Yukarı Pazar mahallesindeki sokak iyileştirmeleri için de ilgili kuruma ödenek geldi. İnşallah geniş bir şekilde devam ettireceğiz. Afyonkarahisar’ı turizm anlamında tarihi dokuların gün yüzüne çıkması anlamında ne yapılması gerekiyorsa yapmaya da devam edeceğiz.”
 
TAKIMLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUZ
Afyonkarahisar Belediye Voleybol ve Basketbol takımları ile Afjet Afyonspor’a başarılar dileyen Yurdunuseven, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta sonu şehrimizin tek profesyonel takımı olan Afjet Afyonspor’un Darıca Gençlerbirliği ile maçı vardı. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile birlikte maça iştirak ettik. Neticede Afjet Afyonspor, 2. Lig yolunda önemli bir galibiyet alarak en yakın rakibine de puan farkı açtı. Afjet Afyonspor’umuza, Afyonkarahisar Belediyesi Voleybol ve Basketbol takımlarımıza başarılar diliyoruz. İnşallah güzel galibiyetlerle devam edecekler. Ayrıca İl Yönetim Kurulu toplantımızı da Merkez İlçe Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Değirmenayvalı Beldemizde gerçekleştirdik” dedi.
 
KESİNLİKLE EMEKLİ OLAMAYACAK
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili farklı bir bilgi vereceğini yineleyen İl Başkanı Yurdunuseven şöyle konuştu: “Her hafta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bilgiler vererek yanlış anlama ya da yanlış aksettirmeyi önlemek istiyorum. Maalesef hayırcılar gerçeğe aykırı beyanlarda bulunuyor. 18 Yaşında milletvekili olan bir kişinin 23 yaşına kadar vekillik yapması sonrası 70 yaşına kadar maaş ödeneceği yolunda söylemler gündeme geliyor. Yanlış anlamayı düzeltmek istiyoruz. Emeklilik için belirli bir yaş ve prim sayısı gerekiyor. Emeklilik için gereken prim sayısı ve yaş şartlarını doldurmadan kimse emekli olamayacak. Milletvekili seçilen kişiler en az 2 yıl milletvekilliği yapıp, gün sayısı ve yaş şartına göre emekliliği hak ettikleri günde emekli olabilecekler. Şu anda eski milletvekillerimizden emekli olamayanlar var.” İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasına gazetecilerin sorularını yanıtlayarak devam etti. 
 
Editör: Haber Merkezi