YURDUNUSEVEN, MESLEK ODALARININ BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Ahilik haftası nedeniyle meslek oda başkanları ile parti binasında bir araya geldi. Toplantı da oda başkanlarının talep ve sorunlarını dinleyen Yurdunuseven, “Partimiz iktidara geldiği günden itibaren esnaf ve sanatkarın yanında oldu ve sorunlara kalıcı çözümler üretti” dedi.
 
AK Parti Afyonkarahisar Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından Ahilik haftası dolayısıyla meslek oda başkanları ile parti binasında toplantı gerçekleştirdi. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in yanı sıra İl Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş’un da katıldığı toplantıya meslek oda başkanları yoğun ilgi gösterdi. Meslek odalarının sorun ve taleplerini İl Başkanı Yurdunuseven’e aktaran oda başkanları, mermer ve yumurtanın yanı sıra küçük esnafı sıkıntılarını dile getirdiler. AK Parti hükümetlerinin 2002 yılından bu güne kadar esnaf ve sanatkara yönelik düzenlemeler ve iyileştirmeler yaptığını hatırlatan Yurdunuseven, Bağ-kur, SSK pirim borçlarındaki faiz indirimlerinin yanı sıra esnafa faizsiz kredi imkanının sağlandığını ifade etti. KOSGEB aracılığı ile esnaf ve sanatkara 30 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlandığını belirten Yurdunuseven, ilk olarak tüm esnaf ve sanatkarın ‘Ahilik Haftalarını’ kutladı. Yurdunuseven, “Hükümetlerimiz esnaf ve sanatkarımızın hep yanında oldu ve olmaya da devam edecek. Küçük esnafımızdan orta ölçekli ve büyük esnaf ve sanatkarımıza kadar her kesime iyileştirmelerde ve düzenlemelerde bulunduk. Çıkarılan torba yasaları ile esnafımıza kolaylıklar sağladık. Esnafımıza fayda sağlayacak çalışmalara imza atıldı” diye konuştu.
 
BİRÇOK SORUN GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıya katılan meslek oda başkanları talep ve önerilerini İl Başkanı Yurdunuseven’e yazılı ve sözlü ilettiler. Küçük esnaf ve sanatkarların sorunları, mermer ve yumurta üreticisinin taleplerine kadar bir çok konunun görüşüldüğü toplantıda İl Başkanı Yurdunuseven, talepleri not ederek ilgili makam ve mercilere ulaştıracağını söyledi. Esnaf ve sanatkarın toplumun bel kemiği olduğunu dile getiren Yurdunuseven, “Esnaf ve sanatkarımıza yardımcı olmak bizlerin en önemli vazifelerinden bir tanesidir. Parti olarak esnaflarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Esnafımız toplumumuzun bel kemiğidir” dedi. Yapılan konuşmaların ardından toplantı karşılıklı fikir alış verişinin ardından sona erdi. Toplantıya meslek oda başkanları yoğun ilgi gösterdi. 
 
Editör: Haber Merkezi