YURDUNUSEVEN: “İTİRAZ KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU”
 
Mağduriyetlerin giderilmesi için itiraz komisyonlarının kurulduğunu söyleyen İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Varsa yanlışlık ve hata düzeltilir. Fakat 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan ve destek verenlerde gerekli cezasını alacaktır. Bunu da açık ve net olarak söylüyoruz”
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından her hafta Salı günleri düzenlenen basın toplantıları devam ediyor. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken ile birlikte parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Okullarda 15 Temmuzu anlatan fotoğrafların sergilenmeye devam ettiğini vurgulayan İl Başkanı Yurdunuseven, “Milli iradenin yükselişi’ konulu fotoğraf sergimiz okullarda sergilenmeye devam ediyor. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. 15 Temmuz darbe girişiminin unutturmamak adına fotoğraf sergimiz devam ediyor” dedi.
 
ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ
Şırnak ve Mardin’de terörle mücadele esnasında şehit olan askerler arasında Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı Astsubay Çavuş Yunus Çiçek’in de olduğunu belirten İl Başkanı Yurdunuseven, şöyle devam etti; “Şırnak ve Mardin’de terörle mücadele kapsamında 10 tane şehidimiz vardı. Bunlardan bir tanesi de hemşerimiz Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek kardeşimiz şehit oldu. Öncelikle 1071 yılından bu güne kadar vatan, bayrak ve ezan için şehit olmuş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize şifalar diliyoruz. Bu günde şehidimiz Yunus Çiçek kardeşimizi ebediyete uğurlayacağız.”
 
KINAMIYORUZ TERÖRLE MÜCADELEYİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ
Terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan İl Başkanı Yurdunuseven, parti olarak sadece terörü kınamadıklarını terörle mücadele için ne yapılması gerekiyorsa onun yapıldığını ifade etti. Yurdunuseven, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz sadece terörü kınamıyoruz. Bir siyasi partinin ‘terörü kınamakla bir yere varılmaz’ beyanı var. Biz terör için ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz. Bu terör mücadelesi 2002 yılından sonra ortaya çıkmış bir mücadele değildir. 40 yıldır bu devletin başına bela olmuş terör örgütüdür. Hükümetimiz terörle mücadele konusunda ciddi adımlar atarak gereğini yapmaya devam ediyor. Son terörist imha edilinceye kadar, hangi terör örgütü olursa olsun mücadelemiz devam edecektir. Kınamadığımızı terörle mücadele yapılıyor.”
 
BAŞKANIMIZ TEŞKİLATIMIZLA BULUŞTU
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın partiyi ziyaret ederek, teşkilat mensupları ile bir araya geldiğini hatırlatan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Genel Başkan Yardımcımız ve Teşkilat başkanımız Mustafa Ataş Bey partimizi ziyaret ederek, teşkilat mensuplarımızla genişletilmiş il teşkilat toplantısı yaptı. Kendisi Pazar günü, Antalya, Burdur ve Isparta’da İl Danışma Meclislerine katılmıştı. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa Ataş Bey Afyonkarahisar’da kalacağını söyledi. Bizde kendisine il teşkilatımızı da ziyaret eder misiniz dedik ve kendisi de kabul etti. Pazartesi günü de il teşkilatımızda kadın ve gençlik kollarımızla ve ilçe başkanlarımızla bir toplantı gerçekleştirdi. Güzel ve verimli bir toplantı oldu. Sayın başkanımızın önemli açıklamaları oldu. Bundan dolayı genel başkan yardımcımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
HUKUK ÇERÇEVESİNCE BÜTÜN İTİRAZLAR YAPILABİLİYOR
15 Temmuz gecesinin dünya tarihinin en vahim işgal girişimi olduğunu vurgulayan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, konuşmasına şöyle konuştu; “Bir siyasi partinin FETO mağdurlarına sahip çıkmasını da ucuz siyaset olarak görüyorum. İnsanların duyguları ile hiç kimsenin oynamaya hakkı yok. 15 Temmuz gecesi dünya tarihinin en vahim işgal girişimi söz konusu idi. 15 Temmuz’da diğer darbelerden farklı olarak milleti ve devleti korumak adına yapılmış olabilir. Ama bu son 15 Temmuz darbe girişimi tam tersine bu devleti ve milleti yok etmek için yapılan darbe ve işgal girişimiydi. Bunun sorumlularının da mutlaka cezasını çekmesi gerekiyor. Bununla ilgili hukuk halen devam ediyor. İhraçlar, gözaltılar, görevden uzaklaştırmalar olabilir. Hukuk çerçevesince bütün itirazlar yapılabiliyor. Hükümetimizde mağduriyetin önüne geçmek adına illerde itiraz komisyonları oluşturduk ve herkes itiraz edebiliyor. Herkesin Anayasa mahkemesine bireysel başvuru yapma hakkı varken ‘mağdurlara sahip çıkıyoruz’ demek ucuz siyaset olarak görüyorum. Varsa yanlışlık ve hata düzeltilir. Fakat 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan ve destek verenlerde gerekli cezasını alacaktır. Bunu da açık ve net olarak söylüyoruz.” İl Başkanı Yurdunuseven konuşmasına gazetecilerin sorularını yanıtlayarak devam etti. 
 
Editör: Haber Merkezi