YURDUNUSEVEN ’in Ramazan Bayramı mesajı
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, bayramın kelime anlamı itibariyle neşe ve sevinç günü olduğunu belirterek, “Bayramlar, toplumların millî birlik ve beraberlik duygularının zirveye çıktığı müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar, toplumsal başarıların elde edildiği önemli olayların sonucunda ortaya konulmuş günlerdir” dedi.
Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada Yurdunuseven Ramazan Bayramının Müslüman toplulukların oruç, zekat, fıtır sadakası gibi ibadetleri ve diğer dinî vazifeleri yerine getirmede gösterdikleri hassasiyetin bayramı olduğunu kaydetti. Yurdunuseven “Ramazan bayramı, evlerden evlere barışın taşınacağı, muştunun götürüleceği, yüzleri Kur’an neşesinin saracağı gündür” diye konuştu.
“Bayramlar birlik, beraberlik ve kardeşlik ruh ve şuurunun güçlendiği günlerdir diyen” Yurdunuseven, şunları belirtti:
“Müslüman bütün Müslümanları kardeş bilmelidir. Ana-baba bir kardeşimizin ihtiyaçlarını nasıl karşılama gayretinde oluyorsak, manen kardeş olduğumuz Müslümanlarında ihtiyaçlarını giderme gayretini göstermeliyiz. Bu sebeple yakınımızda bulunan ihtiyaç sahiplerine imkânlarımız ölçüsünde yardım etmeliyiz. Bayramlarda yaşanan tatlı ve acı olaylar çocukların benliğinde silinmez bir iz bıraktığı gibi, ziyaret edilmeyen büyüklerde ise çok derin yaralar bırakır. Bu sebeple bu günde, sevgi ve muhabbetimizi çocuklarla ve büyüklerimizle paylaşalım. Baş okşayalım, sevgi gösterelim, yardım edelim ve asla gönül incitmeyelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Afyonkarahisarlıların mübarek Ramazan Bayramını kutlar, İslam âleminde akan kan ve gözyaşlarının dinmesine, insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”
Editör: Haber Merkezi