İL BAŞKANI YURDUNUSEVEN “GAZZE UZUN BİR SÜREDİR ABLUKA ALTINDA”
 
Haftalık basın toplantısında İsrail’in Türkiye’den özür dilemeyi kabul etmesine değinen İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “İsrail, Türkiye Cumhuriyeti devletinden özür diledi ve tazminat ödemeye razı oldu. Gazze çok uzun bir süredir abluka altında ve hiçbir yardım gidemiyordu. Bu nedenle Türkiye taleplerini karşılayacak sonuçlara ulaştığı için İsrail ile bir anlaşma zemini oluştu” dedi.
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken ile birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilere parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Afyonkarahisar halkının Kadir gecesini ve Ramazan bayramını kutlayan İl Başkanı Yurdunuseven, kardeşlik ve birlikteliğin daim olmasını diledi. Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kaldığını ifade eden Yurdunuseven, Ramazan ayının huzur ve bereket ayı olduğunu söyledi.
 
SİYASET AKADEMİSİ KAYITLARI BAŞLADI
Genel Merkez tarafından başlatılacak olan Siyaset Akademisi ile ilgili bilgiler veren İl Başkanı Yurdunuseven, şöyle konuştu; “Genel Merkezimizin tertip ettiği ve 1 Temmuz’a kadar başvurusunu aldığımız Siyaset Akademisi programımızı inşallah bu yılda gerçekleştireceğiz. Söylediğim gibi 1 Temmuza kadar İl Başkanlığımızda başvuruları almaya devam ediyoruz. Zannediyorum ki 10 Temmuzdan sonrada dersler başlayacak. Ders konularına baktığımız zaman gerçekten çok güzel konular. Özellikle başkanlık sistemi ve sistemleri ile ilgili geniş anlatımlar olacak. Bu akademinin de verimli ve başarılı geçeceği kanaatindeyiz.”
 
VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE İFTAR YAPIYORUZ
Parti çalışmaları ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, yoğun bir haftayı geride bıraktıklarını belirterek, İl Yönetim Kurulu üyelerinin vatandaşlarla birlikte iftar yaptığını söyledi. Yurdunuseven, “Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize geldi. Bakanımız İl Başkanlığımızı ziyaret ederek, teşkilat mensuplarımızla bir araya geldi. Bakanımız ayrıca esnaf ziyareti de yaparak, esnafımıza hayırlı işler diledi. Bakanımız daha sonra Şuhut ilçesinde bir iftar yemeği verdi ve ilimizden ayrılarak Uşak iline geçti. Milletvekillerimiz Av. Ali Özkaya ve Hatice Özkal, Merkez ilçe danışma meclis toplantısına ve iftar programına katıldı. Milletvekillerimiz Özkaya ve Özkal burada birer konuşma yaparak, meclis çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya, Sinanpaşa ve Emirdağ’da iftar ve sahur programlarına katıldı. Bayat ilçesinde şehit Muhammed Arı’nın ailesini ziyaret eden Özkaya, eşi geçtiğimiz günlerde vefat eden Sandıklı’nın Kınık köyü muhtarına da taziyede bulundu. Milletvekilimiz Hatice Özkal, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk ve İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel ile birlikte genç kızlarla birlikte iftar yaptılar. Milletvekilimiz Özkal, ayrıca Başbakanımız Binali Yıldırım’ın MKYK üyelerine yönelik verdiği iftar programına katıldı. İl Yönetim Kurulu üyelerimiz vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek, birlikte iftar yapıyorlar. Halkımızla iç içe iftar yaparak, birlik içerisinde Ramazan geçirmeye devam ediyoruz” dedi.
 
İSRAİL TALEPLERİMİZİ KABUL ETTİ
İsrail’in Türkiye Cumhuriyeti’nden özür dilemeyi kabul ettiğini ve tazminat ödemeye razı olduğunu söyleyen Yurdunuseven, açıklamasına şöyle devam etti; “Biliyorsunuz ki İsrail Türkiye Cumhuriyeti devletinden özür diledi ve tazminat ödemeye razı oldu. İsrail’in Türkiye Cumhuriyetinin taleplerini yerine getirmesi üzerine bir anlaşma metni ortaya çıktı. Ayrıca biliyorsunuz ki Gazze çok uzun bir süredir abluka altında. İnsani yardımlar gidemiyor. Kızılay Gazze’ye giremiyor. Gıda, eşya ve inşaat malzemeleri hiçbir şekilde giremiyordu. Bu yönde Türkiye taleplerini karşılayacak sonuçlara ulaştığı için İsrail ile bir anlaşma zemini oluştu. Türkiye Cumhuriyeti devletinin niteliklerinden birisi de çevredeki ülkelerle dostane geçinmek ve ilişkiler içerisinde bulunmak. Ama şartlar gerektiriyorsa da gereğini yapmaktır. Bu konuda da emin ve kararlıyız. Dostane ilişkilerle dostane davranmaya devam edeceğiz. Yine Rusya ile dostane ilişkiler gerçekleşmeye başladı. Muhalefetin bununla ilgili söylemleri olabilir. Fakat biz dostane ilişkilere önem veriyoruz. Ama geçmişte muhalefet biz tersini yaptığımız zamanda ‘dost ve dostluk istiyoruz ve ne oldu’ diyordu. Şimdi ise dostane ilişkilere giriştik. Bu seferde ‘niye düşmanlık yapmıyorsunuz’ diye kendileri ile benim kanaatimce çelişiyorlar. Büyük devletler her zaman komşuları ile iyi ilişkiler içerisinde olurlar. Bize karşı iyi olanlarla iyi olmaya devam edeceğiz. Ama bize düşmanca tavır takınanlara da kararlılıkla net olarak tavrımızı koyarız ve gereğini de yaparız.” İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasına gazetecilerin sorularını yanıtlayarak devam etti. 
 
Editör: Haber Merkezi