YURDUNUSEVEN, “DEMOKRATİK BİR MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YAPILDI”

 

AK Parti Milletvekili İsmet Yılmaz’ın TBMM Başkanlığına laik bir kişi olduğunu belirten İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, demokratik bir meclis başkanlığı seçiminin yapıldığına dikkat çekti. Yurdunuseven, “Oldukça güzel bir seçim gerçekleşti. Partimizden birisinin Meclis başkanı olması bizi sevindirdi. Fakat bu aşamadan sonra Meclis Başkanı bütün partilerin meclis başkanıdır” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, TBMM’nin yeni Meclis Başkanlığına seçilen partisinin Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’a hayırlı olsun dileğinde bulundu. Yazılı bir açıklama yayınlayarak, AK Parti’nin birlik ve beraberlik içerisinde Milletvekili İsmet Yılmaz’ı 26. Meclis Başkanı olarak seçtiğini belirten İl Başkanı Yurdunuseven, Yılmaz’ın 258 oy aldığına işaret etti. Yurdunuseven, “Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanlığına Sivas Milletvekilimiz İsmet Yılmaz bey seçildi. 1, 2 ve 3. Turların ardından aday sayısının 4. Turda ikiye düşmesiyle birlikte İsmet Yılmaz bey ile CHP’nin adayı Deniz Baykal bey için oy kullanıldı. 4. Turda Sayın İsmet Yılmaz 258 oy alarak 26. Meclis Başkanı seçildi” diyerek konuştu.

 

PARTİ OLARAK HİÇ FİRE VERMEDİK

AK Parti’nin fire vermeden Meclis Başkan adayını desteklediğini hatırlatan İl Başkanı Yurdunuseven, güzel bir seçim ile İsmet Yılmaz’ın 26. Meclis Başkanı seçildiğini söyledi. Yurdunuseven, açıklamasına şöyle devam etti; “Demokratik bir meclis başkanlığı seçimi oldu. Herkes kendi adayını destekledi. Parti olarak hiç fire vermeden tamamen kendi adayımıza oy verdik. Bir milletvekilimiz rahatsızlığı nedeniyle oylamalara katılmadı. Fakat diğer partilerden bizim adayımız bir tane oy aldı. Oldukça güzel bir seçim gerçekleşti. Partimizden birisinin Meclis başkanı olması bizi sevindirdi. Fakat bu aşamadan sonra Meclis Başkanı bütün partilerin meclis başkanıdır. Sayın İsmet Yılmaz beyde seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada bağımsız olacağını ve bağımsız hareket edeceğini beyan etti. İsmet beyde Meclis başkanlığına laik bir kişidir.”  

Editör: Haber Merkezi