YURDUNUSEVEN “ÇALIŞMAKTAN DEDİKODU YAPMAYA FIRSATIMIZ YOK”
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, parti binasında düzenlenen haftalık basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin işinin çalışmak olduğunu belirten Yurdunuseven, “Biz çalışmaktan sağa sola bakmaya fırsatımız olmuyor. Böyle şeylerle dedikodu yapmaya fırsatımız yok” dedi.
 
Parti çalışmaları ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’e basın toplantısında İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken eşlik etti. Tüm İslam aleminin Miraç kandilini kutlayarak konuşmasına başlayan İl Başkanı Yurdunuseven, “Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bu mübarek gecede yapılacak dualar, dünyada barışın sağlanması, başta ülkemizde ve bütün dünyada refahın artması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artması için olmalıdır. Bu gece idrak edilecek Miraç Kandilini tebrik eder, bu anlamlı gecenin tüm İslam Alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.  
 
BİZİM İŞİMİZ ÇALIŞMAK
AK Parti’nin işinin dedikodu değil çalışmak olduğun vurgulayan İl Başkanı Yurdunuseven konuşmasına şöyle devam etti; “Haftalık basın toplantısı yapma geleneğini bildiğiniz gibi Afyonkarahisar’da AK Parti çıkardı. Haftalık basın toplantılarının amacı da partinin yaptığı çalışmalar değerlendirilir. Geçen hafta neler yapıldığı konusunda halkımıza bilgi vermek için yapılan toplantılardır. Bizde her hafta öncelikle yaptığımız çalışmaların değerlendirmesini yapıyoruz. Sayın Başbakanımızın bize de talimatı var; ‘Kesinlikle dedikodu yapmayacaksınız gideceksiniz memleketinize işinizi yapacaksınız. AK Parti’nin işi çalışmaktır’ dedi. Biz çalışmaktan sağa sola bakmaya fırsatımız olmuyor. Böyle şeylerle dedikodu yapmaya fırsatımız yok. Toplantının amacının da iyi bilinmesi lazım. Toplantılar geçen haftanın özetidir. Birkaç siyasi söylem sonrasında bitirilen bir şeydir.”
 
PARTİ ÇALIŞMALARIMIZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Konuşmasında parti çalışmaları hakkında bilgilerde veren İl Başkanı Yurdunuseven, yoğun bir çalışma haftasını geride bıraktıklarını ifade etti. Yurdunuseven, “Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, partimizi ziyaret etti. Öncesinde Yavilioğlu, şeker fabrikasında incelemelerde bulundu. Yavilioğlu şeker fabrikamızdan övgüyle bahsetti. Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya’da şeker fabrikasında incelemelerde bulunarak, işçilerle bir araya geldi. İşçilerin taleplerini dinleyen Özkaya 5 ay 29 gün çalışan geçici işçilerle ilgili olarak Başbakan’ın sendika genel başkanları ile bir araya geldiğini ifade etti. Merkez İlçe Başkanlığımız tarafından ilçe danışma meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıya Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya ile il yönetim kurulu üyelerimizde katıldı. Partimiz tarafından ‘Osmanlı Ortadoğu'sunda Güvenlik Problemleri ve Osmanlı Çözümü’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa AKÜ Tarih Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Mustafa Güler konuşmacı olarak katıldı. Yine dün akşam (Pazartesi) Afyon lisesi konferans salonunda İl Başkanlığımız tarafından senarist ve yazar Ahmet Turgut’un katılımı ile ‘Efendimizi anlamak’ konulu konferans düzenledik. Oldukça verimli geçen konferansa özellikle genç kardeşlerimiz yoğun ilgi gösterdi.  Milletvekilimiz Hatice Özkal’da bir dizi ziyaret ve açılışlara katıldı. Sayın Özkal, Taş Medrese de Bedüizzaman sergisinin açılış törenine katıldı” dedi.
 
HER ZAMAN İŞÇİMİZDEN YANA OLDUK
Geçtiğimiz günlerde kutlanan 1 Mayıs İşçi bayramı ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yurdunuseven, AK Parti’nin her zaman işçinin yanında olduğunu ifade etti. Yurdunuseven şöyle konuştu; “Biliyorsunuz 1 Mayıs’ı geçtiğimiz günlerde birkaç ferdi hareketler hariç birlik ve kardeşlik içerisinde kutlandı. Hatta bazı yerlerde 1 Mayıs kutlamaları mehter eşliğinde gerçekleşti. İşçe bayramını 1980 ve 1990 ile 2000’den önceki olaylarda genelde kan dökülür ve kavgalar olurdu. Ama AK Parti iktidarı işçiye verdiği değeri göstermek anlamında 1 Mayıs’ı işçi bayramı olarak tatil eden iktidarız. İşçi kardeşlerimizin lehine olan bütün iyileştirmeleri ve düzenlemeleri AK Parti hükümetleri gerçekleştirmiştir. Devlet ve SSK hastanelerinden bu günkü 5 yıldızlı hastanelere dönüşümü AK Parti iktidarları gerçekleştirmiştir. Asgari ücretin 1300 TL’ye çıkartılması da AK Parti iktidarları döneminde olmuştur. Yine emekli olan işçilerimizin Sosyal Güvenlik primi adı altında kesilen önce yüzde 30 ile başlayıp yüzde 15 ve ardından yüzde 10’na indirilen, 1 Kasım seçimleri öncesi vaatlerimiz arasında bulunan yüzde 0 inmesini de AK Parti iktidarları gerçekleştirmiştir. Biz dediğimiz gibi çalışıyoruz, üretiyoruz, halkımız için ve her kesim için mutlaka bir şeyler yapıyoruz.” İl Başkanı Yurdunuseven konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. 
 
Editör: Haber Merkezi