YURDUNUSEVEN, “BUNLAR BİZİM KUTSAL DEĞERLERİMİZ”

 

Vatan, bayrak ve ezanın tartışılmayacak kadar hassas bir konu olduğunu vurgulayan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Hiçbir zaman bu vatanı, bu milleti, bu devleti, ezanımızı ve bayrağımızı tartışmaya bile alamayız. Bunlar bizim kutsal değerlerimiz” dedi.

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından her hafta Salı günleri düzenlenen basın toplantıları bu hafta da devam etti. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken, parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. İl Başkanı Yurdunuseven, basın toplantısı öncesi gazetecilere lokum dağıttı. Bayır-Bucak Türkmenlerine yönelik yapılan yardım kampanyasına değinen İl Başkanı Yurdunuseven, ilk TIR’ı dualar eşliğinde Gaziantep Kızılay Merkezine gönderdiklerini vurguladı. Yurdunuseven, “Bildiğiniz gibi Bayır-Bucak Türkmenlerine bir TIR dolusu yardım gönderdik. Yardım kampanyamıza destek veren ilçe ve belde teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz. Yardımda bulunan hemşerilerimize de Allah yardımlarını kabul etmesini temenni ediyoruz. Bir TIR gönderdik ve göndermeye de devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

TARTIŞMAYA BİLE ALAMAYIZ

İl Danışma Meclis toplantısında yaptığı konuşmanın ardından yapılan eleştirilere cevap veren İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 60 maddeye evet diyenlerin bir gün sonra hayır dediklerini hatırladı. Yurdunuseven şöyle konuştu; “Biz kırmızı çizgimiz var derken, kırmızı çizgilerimizi de kastetmiştik. Hiçbir zaman bu vatanı, bu milleti, bu devleti, ezanımızı ve bayrağımızı tartışmaya bile alamayız. Bunlar bizim kutsal değerlerimiz. Biz her zaman söylüyoruz. Vatanımızı ve bir karış toprağımızı tartışmaya bile alamayız. Ama bu tartışmaya Cumhurbaşkanımızı da ortak edemeyiz. Bizim kastettiğimiz buydu.”

 

60 MADDEYE HAYIR DEDİLER

Kırmızı çizgiden bahsedenlerin Anayasa görüşmelerinde uzlaşılan 60 maddeye neden hayır cevabı verdiklerini soran İl Başkanı Yurdunuseven, “Anayasanın ilk dört maddesini söyleyen kişilerde, mademki kırmızı çizgileri vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan iken ilk 60 madde üzerinde anlaşılmıştı. Bir araya gelerek anlaşma sağlanan 60 maddeyi meclisten geçirselerdi ve orada gösterselerdi tavırlarını. Maalesef önce ‘evet’ dediler. Sonradan ne oldu ise ‘hayır’ dediler. Sonrada partiler hayır dediler. Bir parti tamamen hayır demişti. Bir parti de terör siyaseti yaptığı için muhatap bile olunmamıştı. İlk gün 60 maddeye evet diyenler sonra hayır dediler” dedi.

 

VAATLERİMİZİN YÜZDE 66’SINI HAYATA GEÇİRDİK

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun haftalık, aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık olmak üzere açıkladığı vaatlerin yüzde 66’sının hayata geçtiğini dile getiren İl Başkanı Yurdunuseven, AK Parti’nin verdiği sözleri yerine getiren bir parti olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Yurdunuseven açıklamasına şöyle devam etti; “Daha öncesinde sizlere söylemiştik. Bir haftalık, bir aylık, 3 aylık, 6 aylık ve bir yıllık vaatlerimizi kamuoyu ile paylaşacağımızı söylemiştik. Bir haftalık ve bir aylık vaatler konusunda sizlere bilgiler vermiştik. Şimdi de zaman olarak 3 ay geçti. Vaatlerimizin yaklaşık yüzde 66 oranında gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Neler yaptığımızı anlatırsak, asgari ücreti 1300 TL’ye yükselttik. Emeklilere her ay 100 TL olmak üzere yılda 1200 TL zam yapıldı. Astsubay emeklilerinin intibakları sağlandı. Yüksek lisans ve üniversite öğrencilerimizin burslarında artış yapıldı. Aynı zamanda askeri öğrenciler ve askerlerimizin harçlıkları düzeltildi. Esnafa faizsiz kredi 30 bin TL’ye kadar alma imkânı sağlandı. Aynı zamanda gençlere 50 bin TL’ye kadar imkan sağlandı. Yeni iş yeri açacak olan genç kardeşlerimizden 3 yıl boyunca vergi alınmayacak. İnşallah 30 bin tane öğretmen atamasını başlatıyoruz. Kobiler’de kefalet artırışı yaptırıldı. Yem ve gübrede KDV indirildi. Seralara yatırım yapanlara destek artırıldı. Belirli bir yaştaki gurbetçi kardeşlerimize bin EURO ile askerlik yapmaları sağlandı. Üniversite öğrencilerine de kısmi çalışma imkanı sağlandı.” İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, basın toplantısına gazetecilerin sorularını yanıtlayarak devam etti.  

 

Editör: Haber Merkezi