YURDUNUSEVEN, “BOL KEPÇEDEN VE BOL KESEDEN ATIYORLAR”

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 59. İl Danışma Meclis toplantısı Milletvekili adaylarının katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Bir siyasi parti de kalkmış asgari ücreti 5 bin TL yapacağım diyor. İnsan atarken bol kepçeden, bol keseden böyle atabilir. Bu bütçe babanızın bütçesi, babanızın cebi değil ki. Al sana diye veresiniz. Bütçenin bir dengesi ve hesabı var” dedi.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 59. İl Danışma Meclisi Toplantısı Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantı divanı İl Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Sezen'in başkanlığında, Büseyne Kahraman, Bahattin Savrukoğlu, Ramazan Uslu, Ahmet Hilmi Özbakan'dan oluştu. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Hocalar İlçe Başkanı Şevkin Karataş'ın eşi ile ARGE Genel Başkanı Ekrem Erdem'in babası Hüseyin Erdem'in vefat ettiklerini belirterek kendilerine Allah'tan rahmet dileyip ruhları için birer Fatiha okunmasını rica etti. Yurdunuseven, AK Parti teşkilatlarının tümümün birlikte hareket ettikleri 5 milletvekili adayı ile beraber Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkanlarının da katılımlarıyla 18 ayrı ‘Beşi Bir Yerde’ toplantılarını tamamladıklarını söyledi.  Yurdunuseven, “İlçe ziyaretlerimiz tamamlandı. Bazı partilerin bazı medya organlarında 'Beşi Beş Yerde' diye bir sözü var. Biz ise 'Beşi Bir Yerde' yaptık elhamdülillah. İnşallah bundan sonra 'Beşi Beş Yerde' olarak SKM tarafından yapılan program çerçevesinde ilçelerimize gireceğiz” dedi.

 

BUNUN HESABINI ZAMANINDA VERDİK

İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, AK Parti iktidarının 12 yıldır bütçeyi düzgün şekilde yönettiğini söyledi. Muhalefetin seçim beyannamesini eleştiren Yurdunuseven, ülke bütçesi ve kasasının dolu olduğunu kaydederek, “Söz verip de yerine getirmediğimiz hiçbir vaadimiz olmadı. Kısaca bazı siyasi partiler bol kepçeden atıp tutuyorlar. Bir siyasi parti kalkmış asgari ücreti bin 400 TL yapacağım demiş. Öbür parti kalkıyor bin 500 TL. Bir siyasi parti de kalkmış asgari ücreti 5 bin TL yapacağım diyor. İnsan atarken bol kepçeden, bol keseden böyle atabilir. Bu bütçe babanızın bütçesi, babanızın cebi değil ki. Al sana diye veresiniz. Bütçenin bir dengesi ve hesabı var. Elhamdülillah bütçe 12 yıldır düzgün şekilde yönetildi. Bütçemiz dolu, kasamız dolu. Ama birileri o kasaya göz dikti. Şimdi o birileri gelip o kasayı bir günde, bir ayda, bir senede imha edecekler. Yine bunun hesabını milletçe biz vereceğiz. Çok iyi hatırlayın bunun hesabını zamanında verdik.”

 

BU SEÇİMLER DÖNÜM NOKTASI

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, 59. İl Danışma Meclisi toplantısının hayırlı olmasını dileyerek, teşkilatlarla, İGM üyeleri, Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri arasında süre gelen bazı sıkıntıların kulaklarına geldiğini kaydetti. Başkan Sel; "Bu genel seçim bizim için dönüm noktası. O yüzden herkes eteğinde ki taşı dökmeli. Yeni bir sayfa açmalı. Çünkü bu seçim evlatlarımız ve torunlarımız için çok çok önemli. Biz her türlü şeyi gördük. 60-70 İhtilallerini, 80 ihtilalini de gördük. E muhtıraları da gördük. O yüzden lütfen birbirimizle ufak tefek şeyler varsa atalım. Kırmadan gönül yaparak bu işleri yürütmeye çalışalım. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız her zaman söyler. 'Yüz tane seçim vaadi yapmış olabilirsiniz. Doksanını yapsanız dahi halkla ilişkileriniz iyi değilse seçim kazanamazsınız. Bunun 40'nı yapıp ilişkilerinizi iyi tutarsanız bir daha ki seçimi alırsınız.' der. Lütfen kalp kırmayalım. Birbirimizle iyi geçinmeye çalışalım. Vatandaşlarla da iyi geçinip gönül kazanalım” dedi.

 

BORÇLU BİR BELEDİYEYİ HİZMET YAPAN BİR BELEDİYE HALİNE GETİRDİK

Belediye Başkanları adına söz alan Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, 2009 yılından bu tarafa Başkanlık görevi süresince yaptığı çalışmalardan bahsetti. Şuhut ilçesine de AK Parti döneminde büyük hizmetler ve yatırımlar yapıldığını belirten Bozkurt, açıklamasını şöyle sürdürdü; “İlçemizin merkez nüfusu 13 bin 700. Toplam nüfusumuz ise 40 bindir. Belediyemizin 2014 yılı gerçekleşen kesin hesap gelirleri 17 milyon olup, 2009'da bu rakam 9 milyon TL civarındaydı. Şu anda 190 personelimiz çalışıyor. Biz Şuhut Belediyesi'nde 2009'da CHP'li zihniyetten Belediye'yi devir aldığımızda gerçekten kasası bomboş, tabiri caiz ise uçan kuşa borcu olan, bırakın yatırım yapmayı, çivi çakmakta bile acziyet gösteren bir Belediye yönetimi devir aldık. Çok şükür bugün geldiğimiz noktada AK Partimizin destekleri, gayretleri, milletvekillerimiz ve teşkilatlarımız sayesinde Şuhut Belediyemiz bugün trilyonlarca lira yatırım yapan bir Belediye haline geldi.”

 

SÖYLENECEK HER ŞEYİ SÖYLEDİK

Danışma Meclis toplantılarının önemine değinen Milletvekili Milletvekilli Adayı Halil Ürün, seçim sürecinde yapılacak çalışmalardan bahsetti. Ürün, “Aslında çok ciddi bir kampanya yürütüyorduk. Olsun bu da iyi bir şey. Bir nevi odun kesen adamın baltasını bilemesi gibi. Biz her türlü şekilde ilçede, belde de, köyde seçim kampanyası yürütürken inşallah bugün daha derli toplu değerlendirmeyi bir dinlenme gibi, baltalarımızı bileme gibi düşünebiliriz. Bu toplantıdan sonra ilçe başkanlarımızla bir toplantı daha yapacağız. Aslında söylenecek hemen herşeyi söyledik. İş çok net anlaşılabilir şekilde önümüzde bir seçim var ya kazanılacak ya da kazanılmayacak. Bu seçimde aziz milletimiz bir karar verdi. Verdiği karara göre bizim tercih ettiğimiz karar olmasa bile hayata geçişinden etkilenen bu kararda hepimiz etkileneceğiz. Hatta şu anda doğmamış çocuklarımız etkilenecek” diyerek konuştu.

 

ÖRGÜT TÜM HÜCRELERİ İLE CANLI

17-25 Aralık olayları ile hükümete darbe teşebbüsü ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Adayı Av. Ali Özkaya, örgütün hücrelerinin hala canlı olduğuna değindi. Özkaya, şu ifadeleri dile getirdi; “Yetkisiz, etkisiz, kanunen, Anayasa da görevi olmayan mahkemeler dosyalarda avukatların itiraz dilekçelerini alıyor, bu dosyaları inceliyorlar. Kendi mensuplarının bulunduğu mahkeme tamamına tahliye kararı verildi. Daha sonra yapılan itiraz gereğince bu kişilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Bu işin ciddiyetinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bu örgütün tüm hücreleri hala canlı. Robotik moda geçen örgüt üyeleri Pensilvanya'dan çiplerle talimat, emir gelince hücreler hemen harekete geçiyor. 7 Haziran seçiminin önemini bu yaşadıklarımız göstermiş olmalı. Bunlar görünüş itibariyle bizim gibi düşünen mütedeyyin insanlar. Ama sanki birilerince kafalarına çip takılmış.”

 

SEÇİMLERDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinin son derece önem taşıdığını, tüm ibrelerin AK Partiden yana olduğunu söyledi Milletvekili Adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı, AK Parti hükümetinin yaptığı icraatları seçim bölgelerinde anlattıklarını belirtti. Sıvacı, “Daha kapsamlı faaliyetler için desteklerini istiyoruz. O nedenle bizler çok şanslı ve mübarek insanlarız. Küskünlüklere, dargınlıklara, kibire, gurura yer vermeksizin çevremizdeki insanların hissiyatlarını önemsememiz gerekiyor. Bu dünya da bin dost az bir düşman fazlaymış. O nedenle hiç kimsenin düşmanlığını kazanmaksızın herkesle dosthane ve insanı ilişkilerimizi koruyarak onlardan destek aldığımız sürece bu seçimden alnımızın akıyla çıkacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

 

SEÇİMLERİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Milletvekili Adayı İnşaat Mühendisi Akif Özkaldı, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt'un yapılanları çok güzel anlattığını ifade etti.  Özkaldı; “Yapılanları insanlarımıza hatırlatmakta her zaman yarar var. Tanıtım eksikliğini gidermek zorunlu. Söylemek, yazmak, istemez, altını çizerek istemek başka. Bugüne kadar toplu teşkilatça gezdik iyi oldu. Artık uç noktalara gideceğiz. Yaptıklarımızı içi dolu yapmamız lazım. Hata yapma lüksümüz yok. Küçücük bir hata yaptığımız herşeyi silebilir. Bu seçimin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  Toplantının son konuşmasını Milletvekili Adayı Av. Fatih Beder yaptı. Beder; “Sandık Kurulunda ki görev çok önemli ve kutsal. Sandık Kuruluna yazılan arkadaşlarımızdan ricamız Allah korusun ölüm haricinde hiçbir mazeretin geçerli olmadığıdır. Sandık eğitimine gerekli önem ve özeni veriyoruz. Sandık Kurulu üyeleri eğitimlerine özen göstermeleri de zorunlu” diyerek konuştu.  Yapılan konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.  Danışma Meclis toplantısına İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve Milletvekili adaylarının yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetimleri, İlçe başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı. 

Editör: Haber Merkezi