YÜNTAŞ, SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ KURUYOR
 
            Yatırımları ve iş gücüyle ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlayan Yüntaş A.Ş., Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğ doğrultusunda, tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfında belge zorunluluğu getirilen meslekler için sınav ve belgelendirme hizmeti verecek.
 
            Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 25.05.2015 tarihinde yayınladığı ilk tebliğle 40 meslekte, daha sonra yapılan eklemelerle birlikte toplam 48 meslekte belge zorunluluğu getirdi. Buna göre, 01.01.2017 tarihinden itibaren MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirilen mesleklerde MYK Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler artık işyerlerinde çalıştırılmayacak. Belge sahibi olmak isteyen çalışanların sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanırken, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmayan kişilerin çalıştırılması halinde, işverenlere idari para cezası uygulanacak.
 
            AKREDİTASYON SÜRECİ BAŞLADI
 
            Bu çerçevede, hem işçiler hem de işverenlerin yararına, Sınav ve Belgelendirme Merkezi kurmayı hedefleyen Yüntaş A.Ş., Mesleki Yeterlilik Kurumu ve ISO 17024 Personel Belgelendirme Standardı kapsamında akredite olmak için Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) sürecine başladı. Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi kapsamında ilimizde ve tüm ulusal boyutta bu hizmeti sunmak amaçlayan Yüntaş A.Ş., başlangıçta inşaat ana sektöründe sınav ve belgelendirme hizmeti verecek. Yüntaş A.Ş., TÜRKAK ve MYK denetimlerini başarıyla tamamladıktan sonra diğer ana sektörlerde de belgelendirme hizmeti vermek için kapsamını genişletecek.
 
Editör: Haber Merkezi