Yüksekova'da 3 askerimiz şehit oldu
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısında yaralanan 3 güvenlik görevlisi hastanede şehit oldu.
Olay ilçenin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi’nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Caddenin kalabalık olduğu sırada kimliği belirsiz kişiler, sivil kıyafetli 3 güvenlik görevlisine silahlı saldırıda bulundu. Ağır yaralanan 3 kişi, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Son alınan bilgiye göre 3 asker de şehit oldu.
Saldırının duyulması üzerine çevreyi güvenlik çemberine alan polisler, eşkali belirlenen saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.
VALİDEN AÇIKLAMA
Hakkari Valisi Yakup Canbolat, şehitlerden 2’inin uzman çavuş, 1’inin de er olduğunu açıkladı. Saldırının, Cengiz Topel Caddesi’ndeki bir iş merkezinin önünde gerçekleştiğini kaydeden Vali Canbolat, olayla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.
MALZEME ALMAK İÇİN MERKEZE İNMİŞTİ
Şehit askerlerin Harunan Karakolu’nda görevli oldukları ve elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine geldikleri belirtildi.
Editör: Haber Merkezi