Yiyit: ‘Bu neyin coşkusudur?’
 
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Temsilcisi İbrahim Yiyit, “İki gündür çılgınca neyin kutlaması yapılmaktadır. 161 can gitmiş 1154 yaralı var. Askerimiz sokak ortasında tartaklanmış, dünyaya rezil olmuşuz. Bu neyin coşkusudur?” dedi
 
 
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Temsilciliği, 15 Temmuz Darbe girişiminde yaşamını yitiren asker, polis ve sivilleri dualarla andılar. Programa MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, MHP İGM Üyesi Haydar Serdaroğlu, MHP Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya, Türk Eğitim -Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Temsilcisi İbrahim Yiyit ile çok sayıda ülkücü katıldı.
DARBE EN ÇOK ÜLKÜCÜLERİ VURDU
Kuran tilavetinin okunmasının ardından darbe girişiminde hayatını kaybeden asker, polis ve siviller için dualar okundu. Ülkücülerin darbelerden çok çektiğini ifade ederek sözlerine başlayan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Temsilcisi İbrahim Yiyit,
“Biz ülkücüler, 1 Bakanı, 2 Belediye Başkanı, 12 İl ve 44 İlçe Başkanını ayrıca 5000’den fazla neferini toprağa vererek bedelin en ağırını ödeyen kutlu bir yolun yolcularıyız. Darbeye karşıyız çünkü; 1980 ihtilalinde 9 abimiz idam edildi, 11 bin abimiz çeşitli sürelerle hapis yattı. Darbe en çok ülkücüleri vurdu. Kaygılanmak dışında darbenin hiçbir zararını görmeyen bazı kişilerden darbe dersi dinleyecek değiliz. Çünkü Başbuğumuz Alparslan Türkeş’ten ‘En kötü demokrasinin en iyi darbeden’ iyi olduğunu öğrendik” dedi.
İKİ GÜNDÜR ÇILGINCA NEYİN KUTLAMASI YAPILMAKTADIR?
“Bizim derdimiz şu; sadece emre itaat eden vatani borcunu ödeyen Mehmetçiklerin suçu neydi?” diyen Yiyit, sivil direnişçilere seslendi ve şunları söyledi: “Kınalı kuzulara saldıranlar fırsattan istifade neyin intikamını aldılar? Nefretle kınıyorum. Hukuken bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağız. Ayrıca iki gündür çılgınca neyin kutlaması yapılmaktadır. 161 can gitmiş 1154 yaralı var. Askerimiz sokak ortasında tartaklanmış, dünyaya rezil olmuşuz. Bu neyin coşkusudur? Kentimiz 362 asker 205’i polis 567 terör şehidi vermiştir. Son bir yılda 10 terör şehidimiz vardır. Neden böyle bir tepki gösterilmemiştir? Neden otobüsler seferber edilmemiştir? Neden firmalar filolarını yollara dizmemiştir. Sivil direnişçilere çağrım; hocalarımız minareye bir daha çıksın, hoparlörler bir daha davet etsin, devlet büyüklerimiz ferman buyursun darbe bastırdığımız gibi terörü de bitirelim.”
PUSLU HAVADA BOZKURT TAKLİDİ YAPMAYIN
Afyonkarahisar’da ve ülke genelinde bozkurt işareti yapanların camilarıyla hiçbir alakasının olmadığını belirten Yiyit, “2 gündür cereyan eden olaylarda bozkurt işareti yapan, ‘Türkiyem’ şarkısını dinleyen, bayraklarımızı taşıyanların hiçbirinin camiamızla uzaktan yakından alakası yoktur. Bize her platformda yapmadıklarını bırakmayanlar puslu havada bozkurt taklidi yapmasın ve vicdanlarına sorsunlar:  Darbeye mi karşılar, yoksa kendilerine yapılana mı karşılar? Zira ülkemiz darbe almıştır. Sayın büyükler halkı sokağa davet etmekten vazgeçin. Zamanında ellerinizle yerleştirdiğiniz insanlarla mücadele bahanesiyle bu ülkeye ve Türk milletine bunları yaşatmaya hakkınız yok” ifadelerini kullandı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Raşit Demirel, İbrahim Yiyit’in sözlerine katıldığını ifade ederek sokaklarda ülkücülerin olmadığını, ülkücülerin sokağa ne zaman çıkacağını bildiklerini söyledi.Demirel ülkücülerin sokağa çıkmasının devrim niteliğinde olacağını da sözlerine ekledi. Program daha sonra katılımcıların 1980 darbe döneminde ülkücülerin yaşadığı zorlukları anlatmasıyla sona erdi. 
 
Editör: Haber Merkezi