İthal Et Besicileri Mağdur Etti
MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Kurban Bayramı arifesinde hayvan pazarını ziyaret etti.
Ziyareti sırasında besicilerin sıkıntılarını dinleyen MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, ithal et yüzünden yerli üreticilerin son derece mağdur olduğunu, yerli üreticilerin ve besicilerin zarara uğratıldığını ve birçok besicinin de ortaya çıkan bu durumdan şikâyetçi olduğunu belirtti.
Milletvekili Yılmaz besicilerle yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Buradaki birçok vatandaşımızla birebir görüşme imkânı bulduk. Fakat ne yazık ki besicilerimizin durumu içler acısı. Hayvancılık sektöründe uygulanan ithal et nedeniyle üreticimizde tüketicimizde maalesef bu durumdan memnun değil. Besicilerimiz girdi maliyetlerinin yüksek olmasından şikâyetçiler.” Dedi.
Milletvekili Kemalettin Yılmaz’a sıkıntılarını dile getiren besiciler damızlık dışında hayvan ithalat edilmesine karşı olduklarını, sürekli zarar ettiklerini besilerini değerlerinin altında satmak zorunda kaldıklarını belirttiler.
Hayvancılığımızın gelişmesi için ithalat yerine süt üretiminin teşvik edilmesi, hayvan yeminin sübvanse edilmesini gemilere verilen mazot gibi traktöre de ucuz mazot verilmesini istediler.
Milletvekili Yılmaz da konuları yakinen bildiğini takip ettiğini TBMM de sık sık sadece sorunları değil çözüm yollarını da dile getirdiğini bundan sonrada hayvancılığı ve Türk tarımını da yakinen takip edeceğini belirtti.
Besicilerle ve kurbanlığını almaya gelen vatandaşlarla bayramlaşan Milletvekili Kemalettin Yılmaz daha sonrasında pazar yerinden ayrıldı.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi