YILMAZ’IN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI
Milliyetçi Hareket Partisi Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” münasebetiyle bir basın bildirisi yayınladı
23 Nisan 1920 Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olmasının yanı sıra geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarakta kutlanmaktadır.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı adından da anlaşılacağı üzereye Ulusal mücadelede başarıya ulaşılmasıyla Türk Milletinin Egemenliğinin ilan edilmesi ve aynı zamanda Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarihtir. 23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve dolayısıyla da halkın yönetime tam anlamıyla hâkim oluşunun ilk günü olmasıyla ulusal egemenliğimiz adına büyük önem taşımaktadır.
Bizlere kazandırdığı Cumhuriyet ve İstiklalimizi gelecek kuşaklara emanet eden büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ulusal bayramımızı çocuklara armağan ederek çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni göstermiş ve daha da güzel bir anlam katmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle yarın büyükleri geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutluyor ve aynı zamanda TBMM’nin açılışının 94. yıldönümün aziz Türk Milletine ve Ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.
KEMALETTİN YILMAZ
MHP AFYON MİLLETVEKİLİ
Editör: Haber Merkezi