Eğitim Sancılı Başladı!
MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 15 Eylül 2014 - 2015 yeni Eğitim – Öğretim yılının başlaması dolayısıyla basın bildirisi yayınladı. Kemalettin Yılmaz, “Geleceğe yön verecek olan bir toplum yaratmak için eğitim öğretimin hayatımızdaki yeri çok önemlidir.” dedi. Milletvekili Yılmaz, “Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmek ancak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza kaliteli bir eğitim vermekle mümkün olacaktır. Çünkü okul gençliğe; insanlığı, saygıyı, ulusu ve ülkeyi sevmeyi öğretir” dedi. 
Sorunlar Artarak Sürmektedir
Vekil Yılmaz, “Ama maalesef 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı başında, önceki dönemlerde olduğu gibi eğitimin çözüm bekleyen en temel sorunlarını çözme noktasında yeterince adım atılmamış olmasından dolayı var olan sorunlar artarak sürmektedir. Eğitim-Öğretim Haftası sancılı başladı. İdarecilerimiz ehliyet, liyakat ve hakkaniyet ölçülerine riayet etmezlerse, okullarımızdaki eğitim istenilen seviyeye gelemeyecek demektir” ifadelerine yer verdi.
Objektif Kriterlere Göre Değerlendirilmeliler
Öğretmenlerin ve özellikle yöneticilerin siyasi düşünceye veya mensup olduğu sendikaya göre değil, objektif kriterlere göre değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz şunları söyledi: “Eğitimdeki kargaşa ve aksamalar zamanla dalga dalga bütün kurumlara sirayet edeceğinden çok hassas ve dikkatli davranılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize en içten sevgi ve başarı dileklerimizi sunuyor, İlköğretim Haftası ve 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının Afyon ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi