YILMAZ:’Ahilik,Türk Tarihinde Önemli Bir Yere Sahiptir.” Dedi.’
Milliyetçi Hareket Partisi Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, “Ahilik; esnaflarımız arasında birlik, dayanışma ve oto kontrolü sağlayan en önemli unsurdur. Ahilik tüm bu değerleri kaynaştıran ve hayata geçirilmesini sağlayan bir gelenektir. Türklerin Anadolu’da bin yıldır kalıcı olmalarında ahilik geleneğinin önemli bir katkısı olmuştur. Ahilik; Türk tarihinde önemli bir yere sahiptir.” Dedi.
Milletvekili Yılmaz, mesajında şunları kaydetti:
Milletvekili Kemalettin Yılmaz, “13′üncü yüzyılda yaşayan Ahi Evran’ın insani ve ahlaki felsefesini anlamak, yaşamak, yaşatmak, geliştirmek, yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Ahilik Kültürü Haftasının bu yıl 27.’sı kutlanmaktayız.
Ahilik; din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesi olmuştur. Bir toplumda birlik ve dayanışmayı sağlayan en önemli unsur müşterek değerlerin korunması ile mümkündür. Bizi biz yapan Türk-İslam değerlerimizden olan Ahilik, geleneğinin günümüze kadar gelmesi ve en iyi şekilde temsil edilmesi bizler için önemli bir anlam taşımaktadır. Birçok geleneğimiz gibi ahilik geleneğinin de en güzel şekilde yaşanması, yaşatılması ve kurumsallaştırılarak gelecek kuşaklara aktarılması için her birimize ayrı ayrı görev düşmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle Ahilik Kültürü Haftasının başta tüm esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm afyonlu halkımızına ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
 
Editör: Haber Merkezi