Yeşilırmak: “Tasfiyeci rekabetten yana değiliz”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Yeşilırmak, kentte devam eden ilçe kongreleri süreciyle ilgili olarak, “Biz hiçbir zaman tasfiyeci rekabetten yana değiliz” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı haftalık olağan bilgilendirme toplantısı sabah saatlerinde parti binasında gerçekleştirildi. İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu beraberinde Yeşilırmak ile birlikte düzenlediği basın toplantısında kent gündemine dair açıklamalarda bulundular. Toplantıda konuşan ilçe ve belde kongre sürecine değinen Yeşilırmak, kongrelerin takvime bağlı olarak gerçekleştirildiğini kaydederek, iki ilçenin kongresinin AK Parti Genel Merkezi tarafından ileri bir tarihe ertelendiğini belirtti. Kongrelerde öncelikli amacın teşkilatın daha fazla güçlenmesi ve teşkilat üyelerinin birbirlerine daha fazla kenetlenmesini sağlamak olduğunu ifade eden Yeşilırmak, “Kongre süreci başladı. Takvime bağlı olarak iki beldemizin kongresi yapıldı. Geçtiğimiz hafta Emirdağ İlçesinin kongresi yapıldı. Bazı ilçelerimizin kongreleri genel merkezimizin talimatı ile ileri bir tarihe ertelendi. Ertelemenin sebebi genel merkezin öngördüğü kriterlerden dolayı ileri ertelendi. Biz kongrelerimizde birden fazla adayın yarıştığı değil, tek liste ile kongrelerimizi yapmak istiyoruz. Demokraside bu tarz şeyler olur mu? Diye düşünülebilir ama biz AK Parti olarak şunu biliyoruz birden fazla adayların yarıştığı kongrelerde, kongreden sonra tartışmalar devam ediyor. Genel merkezimiz bunun önüne geçmek istiyor. Biz hiçbir zaman tasfiyeci bir rekabetten yana değiliz” diye konuştu.

“HAFTA SONU 8 İLÇEMİZİN DAHA KONGRELERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Yeşilırmak açıklamalarına şöyle devam etti:

“AK Parti 13 yıl önce kurulan ve 12 yıldır tek başına iktidar olan bir parti. Zaman zaman seçimlerde tatlı rekabetler yaşanmıştır ve bu bizleri zenginliğe götürmüştür. Partimizin rekabetten zarara görmemesi için Çobanlar ve Bolvadin İlçe kongrelerimizi ileri bir tarihe erteledik. Hafta sonu 8 ilçemizin daha kongrelerini gerçekleştirmiş olacağız. Kongre süreci devam ediyor. Emirdağ kongremiz şölen havası içerisinde gerçekleşti genç dinamik bir kadro yeni dönemde görev aldı. Biz arkadaşımızın liyakatli olduğunu ekibi ile birlikte partimizi çok şey katacağına inanıyoruz aynı şekilde diğer ilçelerde de kongreler malumunuz olduğu üzere güçlenme ve kenetlenen sürecidir.”

Toplantıda konuşan tutumlu ise, partinin dış cephesinin değiştirilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan iken asılan fotoğraflarının, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nunki ile değiştirilmesi için gerekli çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Toplantı daha başkan yardımcılarının basın mensuplarının sorularını yanıtlaması ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi