Yatırım ve İstihdam Toplantısı Vali Yıldırım’ın Başkanlığında Yapıldı.

Valiliğimiz öncülüğünde Afyonkarahisar çalışma hayatı ile ilgili İstihdam Seferberliği ve Ekonomik Yatırım Koordinasyon Toplantısı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Valimiz Aziz Yıldırım’ın Başkanlığında yapıldı. Toplantıya Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Erhan Günay, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, İlçe Kaymakamları, STK temsilcileri, kurum müdürleri, oda ve borsa başkanları ve işadamları katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Valimiz Aziz Yıldırım; Dünyada hayatın devamlılığı için üretimin gerekli olduğunu söyleyerek, ‘Üretim büyük bir gereklilik, üretim içinde istihdam gerekiyor. Sizler kıymetli insanlarsınız kendinizi önemseyin çünkü bizler sizleri önemsiyoruz. Ülkede ne kadar çok üretim olursa daha fazla istihdam olur. İnsanımızın ve çalışanımızın bu topraklar üstünde yaşayan kişilerin ve vatandaşlarımızın evine daha çok ekmek gidecek, cebine daha çok para girecektir. Bugüne kadar sizler bunu başarı ile yaptınız. Bundan sonrada ben eminim ki bu ülkenin bekası için, bu ülkenin istikbali için, bu ülkenin ve vatanın istikbali için sizler tekrar elinizi taşın altına koyacaksınızdır. Bundan en ufak bir şüphemiz yok. Üretimi daha da fazla artırmamız gerekiyor, bunu nasıl yapabiliriz ve devlet olarak bizlerden beklentileriniz nelerdir. Ama sizler bunları eminim ki değişik platformlarda Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanlarımıza aktarma imkânına sahip oluyorsunuz. Ama Afyonkarahisar özelinde neler yapabiliriz, sizlerden dinlemeyi çok arzu ederim. İşadamlarımız bizim için kıymetli insanlar istihdamın artışı sizlerin sayesinde olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız hepinizin bildiği gibi çok büyük istihdam seferberliği başlattı. Bu istihdam seferberliği sizler olmadan olmaz.  Afyonkarahisarlı iş adamlarımızın büyük destek vereceğinden şüphemiz yok. İstihdamın artışı neticesinde üretim artışı da artacak ve refah seviyesi yükselecektir. İnsanlara ekmek kapısı açmanın çok büyük faydaları olacağını ve insanları bir işle istihdam ederek, evlerine ekmek götürmelerini sağlamak hem bu dünyada, hem de ahirette büyük katkılar sağlayacaktır. Bunun için devletimiz bir takım imkânlar sağladı ve bir takım muafiyetler getirdi.  Afyonkarahisar’da büyük sanayicilerimiz var. Bu sanayicilerimiz Cumhurbaşkanımızım istihdam seferberliğine büyük katkılar sunacaktır.” dedi.
 
Valimiz Aziz Yıldırım’ın konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ahmet Karakaya ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Samet Fidan’ın sunumları ile toplantı devam etti.
 
Toplantının son bölümünde toplantıya katılanların istihdam ve çalışma hayatı ile ilgili soruları kurum müdürlerince cevaplandırıldı.
 
Editör: Haber Merkezi